«Άδειασε» Τζόκοβιτς η Επιτροπή Κρίσεων της Σερβίας: «Ήξερε από τις 16 Δεκεμβρίου ότι είναι θετικός!»

Η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία κατέρριψε τον ισχυρισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς πως δεν ήξερε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό όταν βράβευε και φωτογραφιζόταν με νεαρούς αθλητές στις 17 Δεκεμβρίου.

«Άδειασε» Τζόκοβιτς η Επιτροπή Κρίσεων της Σερβίας: «Ήξερε από τις 16 Δεκεμβρίου ότι είναι θετικός!»

Ο σάλος που έχει προκαλέσει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν λέει να κοπάσει. Μετά την οριστική ακύρωση της βιζας του και την απέλασή του από την Αυστραλία, ένα ακόμη στοιχείο ήρθε να προστεθεί στο... παζλ, αυτή τη φορά από συμπατριώτες του Σέρβου τενίστα.

Πέρα από το ότι ο «Νόλε» ρίσκαρε τη συμμετοχή του στο Australian Open ταξιδεύοντας στην Αυστραλία όντας ανεμβολίαστος και με αμφιλεγόμενη βίζα, κατηγορήθηκε πρόσφατα και για το γεγονός ότι είχε εμφανιστεί σε δημόσια εκδήλωση παρουσία ανήλικων παιδιών ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Αυτό συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι τότε δεν γνώριζε ακόμη ότι είχε νοσήσει από τον ιό. Η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία, ωστόσο, έχει άλλη άποψη και «αδειάζει» το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, τονίζοντας ότι ο Τζόκοβιτς είχε ενημερωθεί μια μέρα πριν για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί, ήτοι στις 16 του μήνα.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει την δήλωση του Τζόκοβιτς ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τεστ, το μέλος της επιτροπής Ζόραν Γκοΐκοβιτς απάντησε: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς. Δεν μπορώ εγώ να ξέρω πότε άνοιξε το email του».

Και συνέχισε ο Σέρβος γιατρός: «Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».

Παρ' όλα αυτά, ο Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στην σερβική δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας διότι δεν αποτελεί, σύμφωνα με την νομοθεσία, αδίκημα. Όπως διευκρίνισε ο Γκοΐκοβιτς, η παραβίαση της καραντίνας ήταν ποινικό αδίκημα μόνο κατά την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα του 2020 και ο νόμος αυτός πλέον δεν ισχύει.