«IMG Future Stars»: Έρχονται στην Αθήνα ο Χουρκάζ και ο Αλκαράθ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «IMG Future Stars» ο Χουρκάζ και ο Αλκαράθ θα επισκεφτούν την Αθήνα.

«IMG Future Stars»: Έρχονται στην Αθήνα ο Χουρκάζ και ο Αλκαράθ

Δύο σημαντικά ονόματα του παγκοσμίου τένις θα βρεθούν στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του «IMG Future Stars». Η διοργάνωση θα γίνει από τις 25 Απριλίου έως την 1η Μαΐου και το παρών θα δώσουν ο Χουρκάζ και ο Αλκαράθ.

Ο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης και το παιδί θαύμα του παγκοσμίου τένις θα τεθούν αντιμέτωποι στο TATΟΪ Club.

Το Δελτίου Τύπου της διοργάνωσης αναφέρει: «Ανακοινώνεται σήμερα ότι ο 9ος κορυφαίος παίκτης τένις στον κόσμο, Hubert Hurkacz, και ο Φιναλίστ του 2021 US Open Quarter, Carlos Alcaraz, θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα επίδειξης στην εναρκτήρια διοργάνωση «IMG Future Stars» διάρκειας μίας εβδομάδας, για την επόμενη γενιά ταλέντων στο τένις, τους προπονητές και τις οικογένειές τους.

Η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του TATOΪ Club στην Αθήνα την εβδομάδα 25 Απριλίου με 1η Μαΐου 2022, θα περιλαμβάνει αγώνες 48 παικτών, ανάμεσα στα καλύτερα 24 αγόρια και κορίτσια κάτω των 12 ετών από όλον τον κόσμο. Για πρώτη φορά οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν κάτω από ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων τένις μεταξύ των αρίστων της γενιάς αυτής από όλον τον κόσμο.

Ο επίσημος φορέας αναμετάδοσης, το Tennis Channel, θα προβάλλει τους αγώνες σε διεθνές επίπεδο μέσω της υπηρεσίας streaming του Tennis Channel International, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα πρωτάθλημα παικτών κάτω των 12 ετών θα προβληθεί σε ευρεία παγκόσμια κλίμακα.

Οι αγώνες των κεντρικών γηπέδων θα προβάλλονται ζωντανά στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της υπηρεσίας streaming του Tennis Channel Plus.

Ο Hurkacz δήλωσε: «Μακάρι να υπήρχε κάποια παρόμοια διοργάνωση όταν ήμουν εγώ παιδί. Οι γνώσεις που θα λάβουν οι συμμετέχοντες θα είναι ανεκτίμητες, όπως και οι φιλίες και οι επαφές που θα δημιουργηθούν. Επιπλέον, ανυπομονώ να παίξω καλό τένις με τον Carlos, ο οποίος είναι εξαιρετικός συμπαίκτης, και να ψυχαγωγήσουμε τους παρευρισκόμενους».

«Είμαι κατενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στον αγώνα επίδειξης της εναρκτήριας διοργάνωσης «IMG Future Stars», ανέφερε ο Alcaraz. «Η νέα γενιά θα ωφεληθεί ουσιαστικά από ένα τέτοιο πρόγραμμα, μαθαίνοντας τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος επαγγελματίας αθλητής. Πολλοί δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο τους στο συγκεκριμένο επάγγελμα, ειδικά όσοι καταφέρνουν να διακριθούν νωρίς στην καριέρα τους, και αυτή η διοργάνωση θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν με επιτυχία».

Εκτός από το τουρνουά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από κορυφαία στελέχη των WTA, ATP, Nike, IMG κ.α, και να παραβρεθούν σε εργαστήρια και άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα έχουν προγραμματιστεί από τους διοργανωτές, την IMG και το ΤΑΤΟΪ Club, με στόχο την προετοιμασία της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του τένις. Ο επίσημος χορηγός ένδυσης, η Nike, θα προμηθεύσει τον αθλητικό ρουχισμό στους παίκτες και θα συμμετάσχει στα προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Νεαροί παίκτες από όλο τον κόσμο υπέβαλαν αιτήσεις μέσω βίντεο, φιλοδοξώντας να είναι ανάμεσα στους τυχερούς που θα λάβουν την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση που θα αναδείξει την επόμενη γενιά κορυφαίων επαγγελματιών αθλητών τένις. Οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες. Δύο θέσεις έχουν εξασφαλιστεί για τον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια από την Ελλάδα.

Οι παροχές στον κάθε παίκτη θα περιλαμβάνουν: δύο δωμάτια ξενοδοχείου, γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του, έως και 2 επιπλέον διαπιστευτήρια για γονείς/κηδεμόνες/προπονητές και πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους εξάσκησης και αποκατάστασης. Παράλληλα, οι παίκτες θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν γευστικές προτάσεις και στιγμές διασκέδασης στο πάρκο ψυχαγωγίας το οποίο θα στηθεί στους υπαίθριους χώρους του TATOΪ Club για εκείνους και τους προσκεκλημένους τους, αλλά και για τους 2000 θεατές που αναμένονται καθημερινά. Οι νικητές (αγοριών και κοριτσιών) του τουρνουά θα προσκληθούν στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.

Θα υπάρξει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων, ενώ περαιτέρω πληροφορίες για τη διάθεσή τους θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα».