Τζόκοβιτς: Το λάθος που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή στο Australian Open

Ένα λάθος στο ταξιωτικό έγγραφο του Νόβακ Τζόκοβιτς ίσως του στερήσει τη συμμετοχή του στο Australian Open. 

Τζόκοβιτς: Το λάθος που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή στο Australian Open

Την Τρίτη (11/1) περίμεναν όλοι να βγει η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας για την παραμονή ή την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ωστόσο κύκλοι του Άλεξ Χοκ, διέρρευσαν την είδηση πως ο υπουργός θα ανακοινώσει την Τετάρτη (12/1) την τελική του απόφαση. Η δικαίωση του Σέρβου πρωταθλητή από το δικαστήριο έχει οδηγήσει τους ανθρώπους της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε έναν εξονυχιστικό έλεγχο των εγγράγων του Νόλε.

Μάλιστα φαίνεται πως βρήκαν κάτι που ίσως αλλάξει τα δεδομένα που είχαμε μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα στην ταξιδιωτική δήλωση που έκανε ο Τζόκοβιτς για την είσοδο του στη χώρα, στην ερώτηση για το αν τις τελευταίες 14 ημέρες από το ταξίδι του είχε πάει σε άλλη χώρα, φέρεται να είπε «όχι».

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αφού ο Νο. 1 τενίστας στον κόσμο βρισκόταν στην Ισπανία πριν από λίγες μέρες. Το συγκεκριμένο ατόπυμα δίνει το δικαίωμα στις Αρχές της Αυστραλίας να τον τιμωρήσουν εξαιτίας ψευδών εγγράφων.

Αυτό που θα μπορούσε να τον «σώσει», πάντως, είναι ότι είπε στους ανθρώπους της συνοριακής αρχής ότι η Tennis Australia συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα.

Η τελική απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή την Τετάρτη (12/1) από τα χείλη του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ.