Θρίαμβος του Καναδά στο ATP Cup (vid) - Τίτλοι στην Αυστραλία για Μονφίς, Μπάρτι και Χάλεπ

Χάρη στη νίκη του Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ ο Καναδάς ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού ATP Cup. Τίτλοι στην Αυστραλία για Γκαέλ Μονφίς, Άσλεϊ Μπάρτι και Σιμόνα Χάλεπ.

Θρίαμβος του Καναδά στο ATP Cup (vid) - Τίτλοι στην Αυστραλία για Μονφίς, Μπάρτι και Χάλεπ

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Καναδάς σε επίπεδο ομαδικής διοργάνωσης στο τένις, χάρη στον Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ.

Ο νεαρός Καναδός ήταν εξαιρετικός στο ματς με αντίπαλο τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ, τον οποίο νίκησε με 7-6 (3), 6-3 για να χαρίσει τη νίκη στη χώρα του με 2-0 επί της Ισπανίας στον τελικό του ATP Cup, εν μέσω έντονων πανηγυρισμών στην «Ken Rosewall Arena».

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γκαέλ Μονφίς ολοκλήρωσε ιδανικά μια υπέροχη εβδομάδα στην Αδελαΐδα, επικρατώντας με 2-0 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ (6-4, 6-4) στον τελικό του Adelaide International, για να κατακτήσει τον 11ο τίτλο της καριέρας του.

Στο τουρνουά γυναικών της ίδιας διοργάνωσης θριαμβεύτρια ήταν η Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία επιβλήθηκε με... συνοπτικές διαδικασίες της Έλενα Ριμπάκινα (6-3, 6-2), ενώ η Σιμόνα Χάλεπ σήκωσε το τρόπαιο στο Melbourne Summer Set 1 κερδίζοντας επίσης με 6-3, 6-2 τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα.