Τσιτσιπάς για τον τραυματισμό του στον αγκώνα, τον Τζόκοβιτς και τον εμβολιασμό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον τραυματισμό του στον αγκώνα, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον εμβολιασμό...

Τσιτσιπάς για τον τραυματισμό του στον αγκώνα, τον Τζόκοβιτς και τον εμβολιασμό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πριν από την αναχώρησή του για την Αυστραλία από το Ντουμπάι, μίλησε στο Sky Sports Italia για την κατάσταση του αγκώνα του μετά την επέμβαση τον περασμένο μήνα, αλλά και για το θέμα της εμβολιαστικής κατάστασης του κορυφαίου στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Ο αγκώνας είναι πολύ καλύτερα. Ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που η επέμβαση πήγε καλά. Είχα την τύχη να βρω, τον Φράνκ Ντένζλερ, έναν πολύ καλό γιατρό στην Ελβετία που με βοήθησε. Έχει βοηθήσει κι άλλους τενίστες οπότε στάθηκα τυχερός», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Για μένα είναι σαν να ξεκινάω από το μηδέν. Βρίσκομαι μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Τα τελευταία δύο χρόνια ένιωθα πόνο στον αγκώνα μου, παρά το γεγονός ότι συνέχιζα να παίζω, μέχρι που αποφάσισα να κάνω την επέμβαση», συμπλήρωσε ο Έλληνας τενίστας.

«Την περασμένη εβδομάδα έπιασα ξανά ρακέτα στα χέρια μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Χρησιμοποιώ έναν μυ που σχεδόν δεν ήξερα ότι είχα κι αυτό γιατί δεν τον χρησιμοποιούσα για να προστατέψω την άρθρωση», σημείωσε ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν αποκαλύπτει την εμβολιαστική του κατάσταση.

«Σέβομαι την επιλογή του Τζόκοβιτς. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν για τον εαυτό τους», είπε ο 23χρονος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα βρεθεί στην Αυστραλία.

Αυτό σημαίνει ότι είτε έχει εμβολιαστεί το τελευταίο 10ήμερο, μετά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει: «Όχι, ακόμα δεν έχω εμβολιαστεί, αλλά θα το κάνω», είτε έχει αιτηθεί ήδη ιατρική εξαίρεση.

Στο πρώτο Grand Slam της νέας χρονιάς θα συμμετάσχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ θα υπάρξουν ελάχιστες αιτήσεις για ιατρική εξαίρεση, όπως έχει δηλώσει και ο διευθυντής του τουρνουά, Κρέγκ Τάιλι.