Γιοχάνα Κόντα: Σταματάει το τένις!

Η 30χρονη Γιοχάνα Κόντα, ανακοίνωσε αιφνιδίως πως σταματάει το τένις!

Γιοχάνα Κόντα: Σταματάει το τένις!

Η Γιοχάνα Κόντα αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ανακοίνωσε πως σταματά να παίζει τένις! Αν και μόλις 30 ετών η Βρετανή τενίστρια, είπε πως έκανε «ειρήνη» με τον εαυτό της και να ακολουθήσει τα όνειρα που είχε από μικρή, μακριά από το τένις!

«Ευγνώμων. Αυτή είναι η λέξη που έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο στην καριέρα μου και είναι η λέξη που νοιώθω πως εξηγεί καλύτερα τα πράγματα στο τέλος. Η καριέρα μου έφτασε στο τέλος της και είμαι ευγνώμων για το πως εξελίχθηκε. Όλα τα στοιχεία μου έδειχναν πως δεν θα τα κατάφεραν σε αυτό το επάγγελμα.

Ωστόσο, η τύχη μου υλοποιήθηκε από τους ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή μου και επηρέασαν την ύπαρξή μου με τρόπους που υπερβαίνουν το τένις. Είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ξέρετε ποιοι είστε. Μέσα από την ανθεκτικότητά μου και την καθοδήγηση άλλων πρέπει να ζήσω τα όνειρά μου. Πρέπει να γίνω αυτό που ήθελα και έλεγα από παιδί. Πόσο τυχερή νοιώθω πως είμαι… Πόσο ευγνώμων…» αναφέρει στη δήλωσή της.

Η Κόντα, έφτασε μέχρι και το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο113.

Κατέκτησε τέσσερις τίτλους στην καριέρα της, ενώ έφτασε σε τρεις ημιτελικούς grand slam (Australian Open 2016, Wimbledon 2017, Roland Garros 2019).