Next Gen ATP Finals: «Βασιλιάς» της νέας γενιάς ο Αλκαράθ, «σκούπισε» τον Κόρντα! (highlights)

Ο Κάρλος Αλκαράθ συνέτριψε τον Σεμπάστιαν Κόρντα με 3-0 σετ στον μεγάλο τελικό και σήκωσε την κούπα στο τουρνουά Next Gen Finals της ΑΤP! Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα σε βίντεο.

Next Gen ATP Finals: «Βασιλιάς» της νέας γενιάς ο Αλκαράθ, «σκούπισε» τον Κόρντα! (highlights)

Είναι μόλις 18 χρονών αλλά κάτι μας λέει ότι το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου τένις. Περί του Κάρλος Αλκαράθ ο λόγος, με τον πιτσιρικά Ισπανό να σαρώνει στο τουρνουά Next Gen ATP Finals (κάτι σαν το... Champions League των «μικρών» του αθλήματος) φτάνοντας δικαιότατα στην κατάκτηση του τίτλου!

Ο νεαρός Ίβηρας αντιμετώπισε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά ένα άλλο σπουδαίο ταλέντο του αθλήματος, τον Σεμπάστιαν Κόρντα (γιο του παλιού Τσέχου άσου Πετρ Κόρντα), ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα. Ύστερα από ένα πολύ κλειστό πρώτο σετ, ο Αλκαράθ πάτησε... γκάζι στη συνέχεια, επικρατώντας με επιβλητικό τρόπο 4-3 (5), 4-2, 4-2 (σ. τα σετ στα παιχνίδια Next Gen κρίνονται στα 4 και όχι στα 6 γκέιμ).

Για όσους δεν τον θυμούνται, ο Αλκαράθ ήταν αυτός που στο πρόσφατο US Open είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τον «δικό μας» Στέφανο Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του τουρνουά και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή, καθώς είχε χάσει τα δύο πρώτα σετ όμως τελικά κέρδισε με 3-2! Δεδομένων των δυνατοτήτων του πιτσιρικά, ίσως εξετάζοντας το συγκεκριμένο ματς ύστερα από αρκετά χρόνια, να μην το χαρακτηρίζουμε πλέον και τόσο μεγάλη έκπληξη...

Να σημειώσουμε ότι προπονητής του 18χρονου Ισπανού είναι ο συμπατριώτης του Χουάν Κάρλος Φερέρο, ένας ακόμη σπουδαίος αθλητής του παρελθόντος που είχε φτάσει μέχρι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 41χρονος πλέον Φερέρο είχε «λάμψει» τη δεκαετία του 2000 με κορυφαία του χρονιά το 2003, όταν είχε κατακτήσει το Roland Garros φτάνοντας παράλληλα και μέχρι τον τελικό του US Open, όπου ηττήθηκε από τον Άντι Ρόντικ.