ΕΦΟΑ: Στο πλευρό των οικογενειών που κατήγγειλαν τον προπονητή τένις για αποπλάνηση ανηλίκων

Βροντερό «όχι» σε φαινόμενα άσκησης βίας, κατάχρησης εξουσίας και σεξουαλικής παρενόχλησης λέει η ΕΦΟΑ. Η ομοσπονδία τένις στηρίζει τις οικογένειες που μήνυσαν τον προπονητή του αθλήματος με την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικων αθλητριών.

ΕΦΟΑ: Στο πλευρό των οικογενειών που κατήγγειλαν τον προπονητή τένις για αποπλάνηση ανηλίκων

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης πήρε επισήμως θέση στην υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 35χρονο προπονητή τένις που συνελήφθη και κρατείται ακόμα με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων αθλητριών.

Η ΕΦΟΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (9/11) τονίζει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο πλάι στις οικογένειες που μήνυσαν τον προπονητή, ενώ θα ξεκινήσει και η ίδια πειθαρχική διαδικασία στην αθλητική Δικαιοσύνη για τον 35χρονο.

Παράλληλα καλεί γονείς, αθλητές, προπονητές και σωματεία να καταγγέλλουν χωρίς κανένα δισταγμό παρόμοια φαινόμενα, τα οποία καταδικάζει απαρέγκλιτα.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία τένις αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:

«Η οικογένεια του ελληνικού τένις καταδικάζει, χωρίς αστερίσκους, τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, κατόπιν υποβληθεισών μηνύσεων γονέων, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από προπονητή αθλητικού σωματείου τένις.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΑ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, καλεί και προτρέπει για μία ακόμα φορά γονείς, αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, εργαζόμενους στην ομοσπονδία, στις ενώσεις και σε σωματεία-μέλη να καταγγείλουν άμεσα, χωρίς επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, τα φαινόμενα αυτά και θα είναι στο πλευρό τους με κάθε μέσο, για να τιμωρηθούν και να απομακρυνθούν από το τένις και τον αθλητισμό οι οποιοιδήποτε που θα κριθούν ένοχοι.

Εκφράζει βαθύτατη ικανοποίηση για τη γενναία στάση των αθλητριών και των οικογενειών τους, που με θάρρος κατήγγειλαν στην ελληνική Δικαιοσύνη τον προπονητή.

Αναμένοντας την εξέλιξη της ανακριτικής και ποινικής διαδικασίας και με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, η ΕΦΟΑ θα κινήσει την πειθαρχική διαδικασία και στην αθλητική Δικαιοσύνη, μέσω της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το άθλημα του τένις ήταν, είναι και θα παραμείνει ασφαλές και "καθαρό", σύμφωνα πάντα με τις αξίες του αθλητισμού, του fair play, της αλληλεγγύης και της ισότητας των δύο φύλων, καθώς και της μη ύπαρξης και / ή εξάλειψης φαινομένων κατάχρησης εξουσίας, άσκησης κάθε μορφής βίας, οποιασδήποτε παρενόχλησης λόγω φύλλου ή σεξουαλικής παρενόχλησης».