Τένις: Με Τσιτσιπά αναχωρεί η Εθνική για το Ηράκλειο και τον αγώνα με τη Λιθουανία στο Ντέιβις Καπ

Στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης θα βρεθεί τη Δευτέρα (13/9) η εθνική ομάδα τένις για τη μάχη με τη Λιθουανία και την άνοδο στο World Group I του Ντέιβις Καπ. Παρών και το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τένις: Με Τσιτσιπά αναχωρεί η Εθνική για το Ηράκλειο και τον αγώνα με τη Λιθουανία στο Ντέιβις Καπ

Με σύνθημα «διεκδικούμε το όνειρό μας» η εθνική ομάδα τένις αναχωρεί το πρωί (10:00) της Δευτέρας (13/9) με πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Ηράκλειο.

Στην Κρήτη και για την ακρίβεια στο «Lyttos Beach» της Χερσονήσου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία το προσεχές Σαββατοκύριακο (18-19/9), με στόχο την άνοδο στο World Group I του Ντέιβις Καπ, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που διεκδικούμε το όνειρό μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτό, καθώς από την αρχή στόχος μας ήταν να βρεθούμε στο World Group I. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η προετοιμασία χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Με τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου που θα μπορέσει να βρεθεί στις κερκίδες και την προσπάθεια των παιδιών, θέλουμε να πανηγυρίσουμε την άνοδό μας στην κορυφαία κατηγορία», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Την εθνική ομάδα απαρτίζουν το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και φιναλίστ του φετινού Ρολάν Γκαρός, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Μιχάλης Περβολαράκης, o Πέτρος Τσιτσιπάς, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Αλέξανδρος Σκορίλας. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Η εθνική μας ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν τη διοργάνωση.