US Open: Δύο νίκες μακριά από το 21ο Grand Slam ο Τζόκοβιτς

Αν και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ τον Ματέο Μπερετίνι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε Grand Slam επί του Ιταλού τενίστα (ημιτελικά Roland Garros, τελικός Wimbledon) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν.

US Open: Δύο νίκες μακριά από το 21ο Grand Slam ο Τζόκοβιτς

Ο κορυφαίος στον κόσμο, επικράτησε 5-7, 6-2, 6-2, 6-3 του αντιπάλου του και σφράγισε το σπουδαίο ραντεβού στους “4” της Νέας Υόρκης απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το Tokyo 2020.

Πλέον, ο Νόλε είναι μόλις δύο νίκες μακριά από την ιστορική κατάκτηση του ημερολογιακού Grand Slam και τον 21ο Major της καριέρας του με τον οποίον θα ξεπεράσει τους δύο βασικούς του αντιπάλους, στη μάχη του GOAT.

Ήταν η 80η νίκη του Τζόκοβιτς στο US Open και χρειάστηκε 3 ώρες και 30 λεπτά στο Arthur Ashe για να πάρει το εισιτήριο για τον 12ο ημιτελικό του στο Νεοϋορκέζικο Grand Slam!

Έτσι, σφραγίστηκαν οι δύο ανδρικοί ημιτελικοί στο Flushing Meadows την Παρασκευή:

Τζόκοβιτς-Ζβέρεφ
Μεντβέντεφ-Αλιασίμ

“Ήταν ένα σπουδαίο ματς με πολύ ενέργεια μέσα κι έξω από το court. Ο Ματέο είναι ένας εξαίσιος τενίστας που έχει καθιερωθεί στο Top10. Κάθε φορά που βρισκόμαστε αντίπαλοι είναι μια κλειστή μάχη. Όταν έχασα το πρώτο σετ, κατάφερα να το ξεχάσω και να συνεχίσω. Από το ξεκίνημα του 2ου σετ πήγα το τένις μου σε άλλο επίπεδο. Ήταν τα τρία καλύτερα σετ που έχω παίξει στο τουρνουά, χωρίς αμφιβολία” είπε ο 34χρονος Σέρβος στην on-court συνέντευξη του.

Ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει ξανά τον υπερφορμαρισμένο Ζβέρεφ που μετράει 16 σερί νίκες στο tour, μετά τον συγκλονιστικό τους ημιτελικό στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο όταν ο Γερμανός στέρησε από τον Νόλε τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες, αυτή τη στιγμή στον κόσμο, θα αναμετρηθούν για 10η φορά με τον Τζόκοβιτς να προηγείται 6-3 και 5-1 στα τελευταία τους έξι παιχνίδια.

πηγή: tennis24.gr