Τσιτσιπάς: «Όλοι ξαφνικά εναντίον μου. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα ιδρωμένα ρούχα»

Έντονη αντίδραση από το Στέφανο Τσιτσιπά στις... αντιδράσεις του κόσμου και σε όσα του καταλογίζουν.

Τσιτσιπάς: «Όλοι ξαφνικά εναντίον μου. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα ιδρωμένα ρούχα»

Διαπίστωσε ότι ο κόσμος στήριξε τον Κάρλος Αλκαράθ στο US Open και δεν έκρυψε την ενόχλησή του γι' αυτό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για ξαφνική αλλαγή στη στάση του κόσμου μετά τις αποδοκιμασίες στον συγκεκριμένο αγώνα:

«Αισθάνομαι ότι ξαφνικά όλοι είναι εναντίον μου. Πήρα το διάλειμμα που έπρεπε για να πάρω τουαλέτα όπως όλοι οι φυσιολογικοί αθλητές. Ίσως μου παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αν υπήρχε κάποιος κανονισμός που ανέφερε ότι πρέπει να κάνω συγκεκριμένο χρόνο, τότε πιθανότατα θα ακολουθούσα το πρωτόκολλο και θα τηρούσα τον κανονισμό. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα ιδρωμένα ρούχα με στεγνά ρούχα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε σε όσα πρόσφατα είπε ο Ζβέρεφ: «Αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση. Η κατηγορία για τον αγώνα στο Σινσινάτι είναι η πιο γελοία που έχω ακούσει, αλλά δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου που το είπε. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει πόσα δευτερόλεπτα έχεις στη διάθεσή σου μεταξύ πρώτου και δεύτερου σερβίς. Όμως εγώ σέβομαι τους αντιπάλους που παίρνουν το χρόνο τους κι ας περιμένω 30 και 35 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σερβίς τους, κάτι που μου χαλάει τον ρυθμό. Αυτοί οι παίκτες που όλος ο κόσμος τους ξέρει, κάνουν πολύ ώρα ανάμεσα στα σερβίς και κανένας δεν λέει τίποτα».

Αναφερόμενος στη στάση του κόσμου, τόνισε: «Ήταν μία έκπληξη, αλλά δεν το αφήνω αυτό να με ρίξει, γιατί απλώς κάνω το παιχνίδι μου. Είναι σημαντικό να σε υποστηρίζει το κοινό, αλλά εγώ απλώς πρέπει να βγω και να αγωνιστώ. Δεν έχει σημασία. Ξέρω ότι δεν με αγαπούν όλοι. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου όμως. Ο καθένας μπορεί να έχει έναν αγαπημένο παίκτη, να διαλέξει πλευρά σε έναν αγώνα. Το έχω νιώσει αυτό, αλλά το έχω αγνοήσει».