Τσιτσιπάς: «Η ταχύτητα που δίνει ο Αλκαράθ στο μπαλάκι είναι απίστευτη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκθείασε τον Κάρλος Αλκαράθ, μετά την ήττα του Έλληνα τενίστα με 3-2 στον 3ο γύρο του US Open.

Τσιτσιπάς: «Η ταχύτητα που δίνει ο Αλκαράθ στο μπαλάκι είναι απίστευτη»

Ο Κάρλος Αλκαράθ άφησε εκτός συνέχειας US Open τον Στέφανο Τσιτσιπά επικρατώντας με 3-2 του Έλληνα τενίστα στον 3ο γύρο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς εκθείασε τον αντίπαλό του:

«Μπορεί να γίνει διεκδικητής των Grand Slam σίγουρα. Παίζει με τρόπο που το δείχνει αυτό», τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Η ταχύτητα που δίνει στο μπαλάκι είναι απίστευτη. Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάποιον να χτυπάει το μπαλάκι τόσο δυνατά. Μου πήρε χρόνο να προσαρμοστώ και να αναπτύξω ένα πλάνο παιχνιδιού για να τον αντιμετωπίσω».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τενίστας τόνισε: «Νιώθω μία πίκρα, ειδικά επειδή έπαιξα απίστευτα στο 4ο σετ (σ.σ το πήρε με 6-0), κυριαρχώντας και όντας επιθετικός. Στο 5ο σετ όμως έπαιξε όπως ακριβώς και στο πρώτο, χωρίς να κάνει λάθη, κυνηγώντας κάθε φάση. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάποιον να παίζει τόσο καλά σε ένα πέμπτο σετ για να είμαι ειλικρινής».

Για τον Αλκαράθ δήλωσε επίσης ότι: «Αντιμετώπισε πολύ καλά το γεγονός ότι ισοφάρισα σε 2-2. Αυτό θα τον βοηθήσει να φτάσει στην κορυφή και να γίνει ο παίκτης που μπορεί να γίνει.

Αυτό ήταν ένα ματς που δεν έπρεπε να χάσω και μπορώ μόνο να μάθω από αυτό. Είναι νέος. Πάλεψε και δεν τα παράτησε. Είχα τις ευκαιρίες μου στο τρίτο σετ και τις έχασα. Νομίζω ότι θα νικούσα αν έπαιρνα το τρίτο σετ.

Δεν ξέρω ποια θα ήταν η ψυχολογία του αγώνα αν γινόταν αυτό, αλλά στο τέταρτο σετ απλώς πετούσα. Δεν περίμενα ότι θα ανέβαζε τόσο πολύ την απόδοσή του στο πέμπτο σετ, ειδικά έχοντας χάσει έτσι το τέταρτο σετ. Ήταν ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης».