Γραμματικοπούλου - Μπλίνκοβα 2-0: Εκπληκτική η Βαλεντίνη, προκρίθηκε στον 2ο γύρο του US Open

Απίστευτη η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Άννα Μπλίνκοβα (6-3, 6-2) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελίζ Μέρτενς.

Γραμματικοπούλου - Μπλίνκοβα 2-0: Εκπληκτική η Βαλεντίνη, προκρίθηκε στον 2ο γύρο του US Open

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία στο US Open. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε και της Άννα Μπλίνκοβα (Νο84) με 6-3, 6-2 σε μόλις 72 λεπτά και θα βρεθεί στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό για πρώτη φορά στην καριέρα της! Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Ελίζ Μέρτενς.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία μετράει και 3 από τα προκριματικά!

Η Γραμματικοπούλου τελείωσε το παιχνίδι με 15 winners και 16 αβίαστα λάθη, είχε 71% κερδισμένους πόντους στο 1ο service, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 9 ευκαιρίες που είχε για break.

Στο 1ο set η Νο234 στον κόσμο, αφού αρχικά έφτασε σ’ ένα μεγάλο hold “σβήνοντας” 2 break-points (1-1) στη συνέχεια κατέκτησε τα 4 από τα επόμενα 5 games και με 2 break έφτασε στο 5-2!

Η μοναδική “ατέλεια” στο 1ο σκέλος ήταν στο 8ο game όπου δεν κατάφερε να κλείσει το set, καθώς δέχθηκε break, ωστόσο απάντησε και πάλι με break “πληγώνοντας” για μια ακόμη φορά το προβληματικό 2o service της Ρωσίδας, η οποία κέρδισε μόλις 5 πόντους (5/13).

Στο 2ο set η Γραμματικοπούλου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με βαθιές μπάλες και σωστές προσεγγίσεις στο φιλέ, φτάνοντας και πάλι πρώτη σε break (2-0), με το σερί των games στο set να αυξάνεται (3-0) μετά από ένα δύσκολο hold της Ελληνίδας τενίστριας που χρειάστηκε να “σβήσει” διπλό break-point της Μπλίνκοβα!

Στο 5ο game η Μπλίνκοβα πήρε πίσω το χαμένο της service (3-2), αλλά η Γραμματικοπούλου δεν σταμάτησε να πιέζει, τρέχοντας σε όλο το κορτ παίζοντας εξαιρετικά πάνω στις γραμμές κι έχοντας τρομερές επιστροφές κατάφερε να κάνει νέο break (4-2) love game στη συνέχεια να κάνει το 5-2!

Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε στο αμέσως επόμενο game κλείνοντας τον αγώνα στο service της Μπλίνκοβα μετά από 4 match-points φτάνοντας στο 6-2 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πηγή: Tennis24.gr