Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον (vid)

Ο «Νόλε» επικράτησε 10-8 του Ραφαέλ Ναδάλ στο 5ο σετ και θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον για το βαρύτιμο τρόπαιο την Κυριακή (14/7, 16:00).

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον (vid)

Ύστερα από 2 χρόνια απουσίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ! Σε έναν εκπληκτικό αγώνα με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και στο μομέντουμ, ο Σέρβος τενίστας κατάφερε να λυγίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ και κερδίζοντάς τον σε 5 «γεμάτα» σετ με 6-4, 3-6, 7-6 (9), 3-6, 10-8 πέρασε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον.

Ο «Νόλε» προηγείτο 2-1 σετ πριν ο αγώνας διακοπεί αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να συνεχιστεί το μεσημέρι του Σαββάτου (14/7), με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει σε 2-2 οδηγώντας το παιχνίδι σε 5ο σετ. Οι δύο αθλητές πορεύονταν βήμα-βήμα και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας ίσως να έμοιαζε με τον έτερο ημιτελικό, στον οποίο οι Άντερσον και Ίσνερ έπαιζαν για σχεδόν 7 ώρες μέχρι να αναδειχθεί νικητής!

Όμως στα 8-8 γκέιμ ο σπουδαίος Σέρβος (Νο 21 στον κόσμο επί του παρόντος) έκανε το πολυπόθητο για τον ίδιο μπρέικ στο σερβίς του Ισπανού και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να φτάσει στη μεγάλη νίκη και να προκριθεί στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Δείτε τον τελευταίο κερδισμένο πόντο του Τζόκοβιτς: