Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο» (vid)

Στο πλευρό του γιού του Στέφανου τάχθηκε ο Απόστολος Τσιτσιπάς υποστηρίζοντας πως είναι σύμφωνος με την απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο» (vid)

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, τοποθετήθηκε για το μη εμβολιασμό του Έλληνα τενίστα, υποστηρίζοντας πως είναι σύμφωνος με την απόφαση του γιου του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη δύσκολη νίκη του επί του Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-0 σετ για το τουρνουά στο Σινσινάτι, ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, λέγοντας πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά αισθάνεται πως το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

Τσιτσιπάς για εμβόλιο: «Δεν είμαι κατά, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να το κάνει κάποιος στην ηλικία μου»

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς πήρε θέση για το όλο θέμα και σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ τόνισε ότι οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

Από την άλλη βέβαια, απέφυγε να απαντήσει για το κατά πόσο είναι αναγκαία τα εμβόλια, δηλώνοντας ωστόσο πως έχει εμπιστοσύνη στην Πολιτεία.

«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει.

Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται.

Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους».