Wimbledon: Ξανά πρόστιμο στον Τσιτσιπά!

Χρηματικό πρόστιμο επέβαλε η ATP στον Στέφανο Τσιτσιπά, για το γεγονός ότι δέχθηκε οδηγίες από τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Φράνσις Τιάφο στο Wimbledon.

Wimbledon: Ξανά πρόστιμο στον Τσιτσιπά!

Τι και αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόλαβε να παίξει μόλις ένα ματς στο φετινό Wimbledon; Ο αγώνας του με τον Φράνσις Τιάφο ήταν αρκετός προκειμένου να κοστίσει στην... τσέπη του Έλληνα άσου!

Ο 22χρονος πρωταθλητής αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του φετινού βρετανικού Όπεν με «θύτη» τον Αμερικανό σε straight sets, ωστόσο δεν απέφυγε για μία ακόμη φορά να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, η ATP επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 δολαρίων στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, για το γεγονός ότι δέχθηκε οδηγίες (coaching) από τον πατέρα του Απόστολο Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Τιάφο, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έχει τιμωρηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, ενώ του έχουν γίνει και οι σχετικές παρατηρήσεις προκειμένου να μην παρατηρηθεί ξανά παρόμοιο φαινόμενο στο μέλλον.