Και τώρα ο «πύργος» για τον Τσιτσιπά!

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον δυναμικό σέρβερ ύψους 2.08μ. Τζον Ίσνερ τη Δευτέρα (9/7), στη φάση των «16» του Γουίμπλεντον.

Και τώρα ο «πύργος» για τον Τσιτσιπά!

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο 35), ο οποίος αφού έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στους «16» του Γουίμπλεντον ύστερα από 54 ολόκληρα χρόνια, θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στο φημισμένο βρετανικό τουρνουά τη Δευτέρα (9/7). Αρκεί να ξεπεράσει το... ύψους 208 εκατοστών εμπόδιο του Τζον Ίσνερ!

Ο θηριώδης Αμερικανός (Νο 10 στον κόσμο), ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει... μπάσκετ στη θέση του σέντερ, προκρίθηκε επίσης στον 4ο γύρο της διοργάνωσης κερδίζοντας εύκολα τον άσημο Ρουμάνο Ράντου Άλμποτ (Νο 98) με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-4) και θα βρεθεί στον δρόμο του Τσιτσιπά, με τους δύο τενίστες να κοντράρονται για δεύτερη φορά στην καριέρα τους.

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στο Rolex Masters στη Σανγκάη, όπου ο Ίσνερ επικράτησε 2-0 χάρη σε δύο κερδισμένα τάι-μπρέικ απέναντι στον Έλληνα άσο (με 7-2 στο πρώτο και με 11-9 στο δεύτερο). Αυτός, άλλωστε, είναι ο πλέον συνηθισμένος τρόπος για τον Ίσνερ προκειμένου να κερδίζει τους αντιπάλους του, δεδομένου ότι το μεγάλο του «όπλο» είναι το τρομερό σερβίς του.

Ο 33χρονος πλέον Ίσνερ δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνει μπρέικ στον εκάστοτε αντίπαλό του προκειμένου να τον κερδίσει. Του αρκεί να παίρνει το δικό του σερβίς, στο οποίο συνήθως χάνει ελάχιστους πόντους καθώς σερβίρει με τρομερή δύναμη και ταχύτητα, έτσι το τάι-μπρέικ είναι η... σπεσιαλιτέ του!

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν... καταλαβαίνει από ονόματα και από κατατάξεις. Η μεγάλη του ευκαιρία είναι μπροστά του και ο νεαρός πρωταθλητής δείχνει έτοιμος να την «αρπάξει», ενώ παράλληλα έχει ως επιπλέον κίνητρο το γεγονός ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά παγκοσμίως, όπως δήλωσε και ο ίδιος σε βρετανικά Μέσα.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Αμερικανό «πύργο» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (9/7) στο κορτ Νο 3 μετά τους αγώνες γυναικών Οσταπένκο-Σάσνοβιτς και Γκούργκες-Βέκιτς, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει περίπου στις 5:30 το απόγευμα.