Ο Τσιτσιπάς τρελαίνει κόσμο, στους "16" του Γουίμπλεντον!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο θρυλικό Γουίμπλεντον, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο και του Τόμας Φαμπιάνο και προκρίθηκε στους 16 του βρετανικού γκραν σλαμ.

Ο Τσιτσιπάς τρελαίνει κόσμο, στους "16" του Γουίμπλεντον!

Ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε του Ιταλού στον σημερινό αγώνα, κέρδισε με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) μέσα σε μόλις 91 λεπτά και δείχνει ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει στους “16” του Γουίμπλεντον ύστερα από 54 χρόνια και θα διαδεχθεί τον Νίκολα Καλογερόπουλο, ο οποίος είχε φτάσει στο ίδιο σημείο του βρετανικού Όπεν το 1964!

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Τζον Ίσνερ - Ράντου Άλμποτ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο αγώνας του τέταρτου γύρου είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Δευτέρα.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ασυναγώνιστος απέναντι στον Φαμπιάνο, που μια μέρα πριν είχε αποκλείσει τον εξαιρετικό Σταν Βαβρίνκα.

Κέρδισε πολύ εύκολα και γρήγορα τα δύο πρώτα σετ, με 6-2 και 6-1 αντίστοιχα, κυριαρχώντας πλήρως του Φαμπιάνο. Σε 51 λεπτά ο Τσιτσιπάς είχε βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στους "16" του Γουίμπλεντον και αντέδρασε άριστα όταν ο Ιταλός αντίπαλός του προσπάθησε να αντεπιτεθεί.

Στο τρίτο σετ ο Φαμπιάνο προηγήθηκε με 3-2 αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε τα επόμενα δύο γκέιμ και μαζί το προβάδισμα με 4-3, ισοφάρισε σε 4-4 ο Ιταλός, αλλά η μοίρα του παιχνιδιού είπε... Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος τενίστας πήρε τα άλλα δύο γκέιμ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του, που τον στέλνει στους "16" του Γουίμπλεντον.