Στο... χαλαρό ο Φέντερερ, με Ίσνερ ο Τσιτσιπάς

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, ο Ελβετός «μαέστρος» πέρασε και το εμπόδιο του Γερμανού Στρουφ. Τον Αμερικανό «πύργο» Τζον Ίσνερ θα αντιμετωπίσει στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο... χαλαρό ο Φέντερερ, με Ίσνερ ο Τσιτσιπάς

Λίγο μετά την επιβλητική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στους «16» του Γουίμπλεντον σε βάρος του Τόμας Φαμπιάνο (θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ), ήταν η σειρά του Ρότζερ Φέντερερ να «καθαρίσει» τον αντίπαλό του περνώντας επίσης στην επόμενη φάση του βρετανικού Όπεν.

Δίχως να χρειαστεί να φορτσάρει, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ξεπέρασε το εμπόδιο του Γερμανού Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 3-0 σετ (6-3, 7-5, 6-2) σε μόλις 1 ώρα και 34 λεπτά, για να συνεχίσει έτσι ακάθεκτος την πορεία του στο φημισμένο τουρνουά.

Στα άλλα παιχνίδια, τα περισσότερα φαβορί πέρασαν επίσης στην επόμενη φάση, όπως η Σερένα Ουίλιαμς επί της Κριστίνα Μλαντένοβιτς (7-5, 7-6), ο Κέβιν Άντερσον επί του Φίλιπ Κολσράιμπερ (6-3, 7-5, 7-5), ο Τζον Ίσνερ επί του Ράντου Άλμποτ (6-3, 6-3, 6-4) και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επί του Τέιλορ Φριτζ. Έστω κι αν ο Γερμανός χρειάστηκε να παίξει 5 σετ απέναντι στον άσημο Αμερικανό, για να κερδίσει εν τέλει με 6-4, 5-7, 6-7 (0), 6-1, 6-2.

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις της ημέρας ήταν αναμφίβολα οι αποκλεισμοί του Σαμ Κουέρι στους άνδρες και της Βένους Ουίλιαμς στις γυναίκες. Ο μεν Αμερικανός (Νο 11 στον κόσμο) γνώρισε την ήττα από τον Γκαέλ Μονφίς, ο οποίος παρότι έχει πέσει στο Νο 44 βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό στο συγκεκριμένο ματς, κερδίζοντας δικαιότατα με 5-7, 6-4, 6-4, 6-2.

Όσο για τη Βένους (Νο 9), τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην Ολλανδέζα Κίκι Μπέρτενς (Νο 20), η οποία την υποχρέωσε σε πρόωρη έξοδο από το Γουίμπλεντον με 6-2, 6-7 (5), 8-6.