Η Σάκκαρη... κυνηγάει τη Δανιηλίδου

Η Μαρία Σάκκαρη θέλει ακόμη αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσει στις νίκες τη Λένα Δανιηλίδου, όμως την έχει ήδη ξεπεράσει σε ένα σημαντικό στατιστικό!

Η Σάκκαρη... κυνηγάει τη Δανιηλίδου

Η καλύτερη τενίστρια που έχει «βγάλει» ποτέ η Ελλάδα μετά τη Λένα Δανιηλίδου είναι αναμφίβολα η Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο η νεαρή αθλήτρια έχει ακόμα αρκετά... ψωμιά μέχρι να την φτάσει στο σύνολο νικών στο tour.

Η Σάκκαρη έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 348 νίκες και στο επερχόμενο Wimbledon θα ψάξει τουλάχιστον δύο ακόμη, προκειμένου να φτάσει τον... στρογγυλό αριθμό των 350. Ωστόσο απέχει αρκετά από το ρεκόρ της Δανιηλίδου.

Η τελευταία, στη σπουδαία καριέρα της, είχε πετύχει συνολικά 509 νίκες, κάτι που σημαίνει ότι η Σάκκαρη θα χρειαστεί αρκετά ακόμη χρόνια προκειμένου να τη φτάσει ή και να την ξεπεράσει.

Ωστόσο, η Μαρία είναι ήδη καλύτερη σε έναν άλλο σημαντικό τομέα: Αυτόν της αποτελεσματικότητας. Πράγματι, η Σάκκαρη έχει πολύ καλύτερο ποσοστό νικών στους αγώνες της, αφού με ρεκόρ 348 νίκες και 230 ήττες βρίσκεται στο 60,2%.

Στον αντίποδα, η Δανιηλίδου είχε 509 νίκες και 431 ήττες, ήτοι ποσοστό 54,1%. Πάντως είχε φτάσει μέχρι το Νο14 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA έναντι του Νο18 που βρίσκεται επί του παρόντος η Σάκκαρη.

Παράλληλα, έκλεισε την καριέρα της έχοντας κατακτήσει 16 τίτλους (5 WTA και 11 ITF) έναντι 8 της Μαρίας (1 WTA και 7 ΙΤF), έτσι η Σάκκαρη θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα στο... κυνήγι της Δανιηλίδου.