Roland Garros: Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς

Ραντεβού με την ιστορία έχει στις 16:00 ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros. 

Roland Garros: Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα καριέρας του είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει καθηλώσει όλη την Ελλάδα με την εντυπωσιακή παρουσία του στο φετινό Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται σήμερα στον πρώτο του τελικό γκραν σλαμ διοργάνωσης, όπου καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο αλλά δυσθεώρητο εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 22χρονος τενίστας, που κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει μία θέση και θα βρεθεί στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την ξέφρενη πορεία του στο φημισμένο γαλλικό τουρνουά, δήλωσε ενόψει του τελικού: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Έχω δείξει πειθαρχία μέχρι τώρα. Έχω τώρα τον τελικό, που είναι κάτι συναρπαστικό. Ανυπομονώ να αφήσω όλο μου το κορμί στο γήπεδο!».

Από την πλευρά του ο 34χρονος Σέρβος Νο. 1, που θα παίξει τον 29ο τελικό του σε γκραν σλαμ, τόνισε: «Ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά σε τελικό για τον Τσιτσιπά. Για αυτόν είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση».

Ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1.