Τσιτσιπάς: «Άκουσα πολλά ελληνικά, κάναμε πολλή δουλειά με τη Μαρία» (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν συγκινημένος μετά από την κατάκτηση της νίκης επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Τσιτσιπάς: «Άκουσα πολλά ελληνικά, κάναμε πολλή δουλειά με τη Μαρία» (vid)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το παρών στον τελικό του Roland Garros αφού απέκλεισε στα ημιτελικά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ζβέρεφ - Τσιτσιπάς 2-3: Στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος! (highlights)

Φανερά συγκινημένος μετά τη νέα του μεγάλη επιτυχία ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε μεταξύ άλλων πως αυτή ήταν η πιο σημαντική νίκη στην έως τώρα καριέρα του.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξέσπασε σε κλάματα με την ιστορική του πρόκριση στον τελικό

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Roland Garros: Πότε είναι ο τελικός του Τσιτσιπά – Το κανάλι και η ώρα

«Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω στο Roland Garros, ποτέ δε φανταζόμουν. Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό. Έμεινα ζωντανός.

Είχα το κοινό μαζί μου, μου έδειξε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα. Το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου είναι ότι έπρεπε να βγω έξω και να δώσω τη μάχη μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου.

Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα. Άκουσα πολλά ελληνικά σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία κι εγώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να το επιτύχουμε αυτό».

Τσιτσιπάς: Παιδί, στα γήπεδα της Γλυφάδας, ονειρευόμενουν να βρεθώ σε τελικό του Ρολάν Γκαρός (vid)!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε ποια θέση έφτασε, που μπορεί να φτάσει αν νικήσει στον τελικό