Ζβέρεφ - Τσιτσιπάς 2-3: Στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία παίρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του! Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ζβέρεφ - Τσιτσιπάς 2-3: Στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος! (highlights)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον τελικό του Roland Garros μετά από τη νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

Roland Garros: Πότε είναι ο τελικός του Τσιτσιπά – Το κανάλι και η ώρα

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε... φουριόζος το ματς, κάνοντας αμέσως μπρέικ στο σερβίς του Γερμανού και κρατώντας αυτό το αβαντάζ μέχρι το φινάλε του σετ, το οποίο εν τέλει κέρδισε χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του.

Ίδια... ιστορία και στο δεύτερο σετ, το οποίο κατέληξε ξανά στον Έλληνα άσο, ο οποίος έχοντας βρει εκπληκτικό ρυθμό και εκμεταλλευόμενος τα αρκετά λάθη του αντιπάλου του, έφτασε να προηγείται 2-0 έχοντας τεράστιο πλεονέκτημα για τη νίκη.

Η αντίδραση του Ζβέρεφ όμως ήταν άμεση και στο τρίτο σετ έκανε το μπρέικ για το 2-1. Η απάντηση του Στέφανου ήταν να μειώσει σε 3-2 με δύο άσους. Στη συνέχεια και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους με αποτέλεσμα ο Γερμανός να μειώσει σε 2-1 με 6-4.

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά καθώς βρέθηκε πίσω με 2-0. Αν και μείωσε σε 2-1, οι δύο τους κράτησαν το σερβίς στα επόμενα έξι γκέιμ, με τον Γερμανό έπειτα από δύο προσπάθειες να φτάνει στο 2-2.

Το τελευταίο σετ βρήκε τον Ζβέρεφ να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ, ωστόσο ο Στέφανος κατάφερε να το σώσει με πέντε συνεχόμενους πόντους.

Χωρίς να σημειωθεί μπρέικ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 5-2 και στην πορεία έγραψε ιστορία παίρνοντας τη νίκη και ταυτόχρονα την παρθενική του πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Την Κυριακή (13/6, 16:00) ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς - Ραφαέλ Ναδάλ.