Σάκκαρη - Σβίατεκ 2-0: Μαγική Μαρία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros (highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Ίγκα Σβίατεκ με 6-4, 6-4 και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στα ημιτελικά του Roland Garros. 

Σάκκαρη - Σβίατεκ 2-0: Μαγική Μαρία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros (highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ακόμα μία ονειρεμένη εμφάνιση στο φετινό Roland Garros αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ίγκα Σβίατεκ με 6-4, 6-4 έπειτα από μία ώρα και 35 λεπτά.

Σάκκαρη: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, απίστευτο που είμαστε δύο Έλληνες στα ημιτελικά» (vid)

Η Πολωνή και περσινή κάτοχος του τίτλου, έκανε το μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0. Η απάντηση της Σάκκαρη ήταν άμεση και αφού πρώτα έσωσε τρεις ευκαιρίες της αντιπάλου της στο τέταρτο γκέιμ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Με νέο μπρέικ πόιντ η Σβίατεκ έγραψε το 3-2 και με όπλο το σερβίς της βρέθηκε στο 4-3.

Σάκκαρη: Η «γαλανόλευκη» αφιέρωση στην κάμερα του Roland Garros (vid)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 4-4 και στη συνέχεια με μπρέικ πήρε κεφάλι στα γκέιμ με 5-4. Στο σερβίς της δεν άφησε περιθώρια στην Πολωνή και έτσι έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ήταν σειρά της Σάκκαρη να κάνει το μπρέικ για το 2-0. Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά λόγω ιατρικού τάιμ άουτ της Σβίατεκ. Η διακοπή δεν χάλασε το ρυθμό της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας, η οποία κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 3-1.

Με τον ίδιο τρόπο έφτασε στο 4-2, αλλά η η Πολωνή μείωσε σε 4-3. Η Μαρία δεν έχασε τη συγκέντρωση της και στο τέλος στέφθηκε νικήτρια παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση.

Την Πέμπτη (10/6) η Σάκκαρη θα διεκδικήσει την πρόκριση της στον τελικό του Roland Garros απέναντι στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, η οποία νωρίτερα νίκησε την Κόρι Γκοφ με 7-6(6), 6-3.