Τσιτσιπάς: «Από τις καλύτερες εμφανίσεις μου, να πάω όσο γίνεται πιο μακριά!»

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τη σαρωτική του νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ, η οποία του έδωσε την πρόκριση για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros!

Τσιτσιπάς: «Από τις καλύτερες εμφανίσεις μου, να πάω όσο γίνεται πιο μακριά!»

Κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται έχει πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ισοπέδωσε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Μετά τη σαρωτική νίκη του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών δήλωσε αρχικά: «Έπαιζα απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες και προσπάθησα να παίξω το παιχνίδι μου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αισθανόμουν ότι έπαιζα καλά.

Νομίζω ότι η εμφάνιση ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες που έχω κάνει εδώ στο χώμα του Παρισιού. Πραγματικά μου επανέρχονται οι ωραίες μνήμες που έχω από όσα έχω ζήσει εδώ και προσπαθώ να φτάσω, όσο γίνεται πιο μακριά».

Ερωτηθείς για το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του, είπε: «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, δεν υπήρχαν πολλά break, και οι δύο σερβίραμε αρκετά καλά. Η διαφορά ήταν στο τέλος που ήμουν 40-0 κάτω και για μένα ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ.

Προσπάθησα να μείνω πνευματικά στο παιχνίδι, συγκεντρωμένος και να μην αφήσω ούτε αυτό το γκέιμ. Ήταν δύσκολο αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που το ξεπέρασα».

Όσο για τον ημιτελικό με αντίπαλο τον Σάσα Ζβέρεφ; Ο Στέφανος τόνισε: «Πρέπει να μείνω φρέσκος και ξεκούραστος. Όλη η προσοχή μου και η συγκέντρωσή μου είναι σε αυτό το κομμάτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ...ανόητο σερβίς του Μεντβέντεφ και το τελευταίο χτύπημα του Τσιτσιπά για το 3-0 (vid)

Roland Garros: Ξανά στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς, ισοπέδωσε τον Μεντβέντεφ! (highlights)