Roland Garros: Ξανά στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς, ισοπέδωσε τον Μεντβέντεφ! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε... σκόνη τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros! Αντίπαλός του εκεί ο Γερμανός Σάσα Ζβέρεφ.

Roland Garros: Ξανά στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς, ισοπέδωσε τον Μεντβέντεφ! (highlights)

Φάνηκε εξαρχής ότι θα είναι δικό του και παρά τα όποια... ερωτήματα έθεσε στο δεύτερο και στο τρίτο σετ ο αντίπαλός του, είχε πάντα τις απαντήσεις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πραγματοποιώντας μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις της καριέρας του, ισοπέδωσε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros για δεύτερη σερί χρονιά!

Το ...ανόητο σερβίς του Μεντβέντεφ και το τελευταίο χτύπημα του Τσιτσιπά για το 3-0 (vid)

Στην όγδοη μεταξύ τους συνάντηση, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε... φουριόζος στο ματς, προηγήθηκε με 4-1 και πήρε με σχετική ευκολία το πρώτο σετ, θέτοντας τον... τόνο του ματς ενόψει της συνέχειας. Ο Μεντβέντεφ, πάντοτε πεισματάρης, ισορρόπησε στο δεύτερο σετ και απάντησε στο νέο μπρέικ του Στέφανου, ο οποιος όμως στο τάι μπρέικ ήταν πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός, βάζοντας στέρεες βάσεις για τη σπουδαία νίκη.

Τσιτσιπάς: «Από τις καλύτερες εμφανίσεις μου, να πάω όσο γίνεται πιο μακριά!»

Στο τρίτο σετ ο Ρώσος έβγαλε από το... μανίκι του όποιο τρικ μπορούσε να σκεφτεί, με χτυπήματα στο όριο και πολλά drop shots, ωστόσο ο Τσιτσιπάς δεν τον άφησε να πάρει... ανάσα. Με το σκορ στο 6-5 υπέρ του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έκανε το -τέταρτο συνολικά στο ματς- πιο πειστικό μπρέικ του αγώνα, για να πανηγυρίσει με την ψυχή του τη μεγάλη νίκη!

Η μεγάλη διαφορά των δύο αθλητών ήταν στα αβίαστα λάθη. Ο Στέφανος κατάφερε να τα ελαχιστοποιήσει, κάνοντας 24 σε όλο το ματς έναντι 44 από την πλευρά του Μεντβέντεφ. Στοιχείο που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση, αφού στους winners οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 33-31, ξανά πάντως υπέρ του Τσιτσιπά.

Στους «4» του Roland Garros ο Έλληνας άσος θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τη Γερμανία, ο οποίος νωρίτερα είχε επικρατήσει με... συνοπτικές διαδικασίες (σε παιχνίδι βέβαια με πολύ χαμηλότερο δείκτη δυσκολίας) του Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα με 6-4, 6-1, 6-1. Στις 7 αναμετρήσεις του με τον Γερμανό, ο Τσιτσιπάς μετράει 5 νίκες και 2 ήττες.