Η Σάκκαρη ισοφάρισε το ρεκόρ της Δανιηλίδου!

Ένα σπουδαίο ρεκόρ που κρατούσε από το 2004 η Λένα Δανιηλίδου, κατάφερε να ισοφαρίσει η Μαρία Σάκκαρη με την πρόκρισή της στους «16» του φετινού Roland Garros!

Η Σάκκαρη ισοφάρισε το ρεκόρ της Δανιηλίδου!

Ιδιαίτερη σημασία είχε για τη Μαρία Σάκκαρη αλλά και γενικότερα για το άθλημα του τένις στην Ελλάδα, η πρόκρισή της στον 4ο γύρο του φετινού Roland Garros σε βάρος της Ελίζ Μέρτενς.

Πρόκειται περί σπάνιου κατορθώματος για αθλητή ή αθλήτρια του τένις από τη χώρα μας, ενώ επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βελτιώνεται συνεχώς, ούσα στην καλύτερη φόρμα της καριέρας της μέχρι στιγμης.

Είναι, όμως, ιδιαίτερο και για έναν ακόμη λόγο: Με αυτή την πρόκριση, η Σάκκαρη έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών που καταφέρνει να προκριθεί τρεις φορές στις 16 καλύτερες αθλήτριες ενός Grand Slam!

Μέχρι σήμερα, αυτό το ρεκόρ κατείχε -ποια άλλη- η Λένα Δανιηλίδου, η οποία στη σπουδαία καριέρα της είχε κατορθώσει να φτάσει μέχρι το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Ειδικότερα, η Δανιηλίδου είχε φτάσει μέχρι τους «16» το 2002 στο Wimbledon, το 2003 στο Australian Open και το 2004 στο US Open.

Η Σάκκαρη με τη σειρά της το έχει πετύχει στα Australian Open, US Open του 2020 και φέτος στο Roland Garros.