Τζόκοβιτς: «Η Οσάκα είναι πολύ γενναία»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στάθηκε στο πλευρό της Ναόμι Οσάκα, μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το Roland Garros.

Τζόκοβιτς: «Η Οσάκα είναι πολύ γενναία»

«Την υποστηρίζω. Νομίζω ότι ήταν πολύ γενναία για να το κάνει αυτό. Λυπάμαι πολύ που περνά οδυνηρές στιγμές και δύσκολα σε ψυχολογικό επίπεδο. Ελπίζω να ανακάμψει. Είναι πολύ σημαντική παίκτρια για το άθλημά μας».

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που καλύπτουν το Roland Garros να σχολιάσει την απόφαση της Ναόμι Οσάκα, η οποία αποχώρησε από το κορυφαίο τουρνουά. Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη τενίστρια δέχθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων από τους διοργανωτές, επειδή αρνήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης πρόσθεσε το όνομα του δίπλα σε εκείνα των κορυφαίων εκπροσώπων του τένις και του αθλητισμού γενικότερα, οι οποίοι στηρίζουν την Οσάκα, όπως η Σερένα Ουίλιαμς, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ο Μο Φάρα, ο Στεφ Κάρι, η Σλόαν Στέφενς, η Μπιλι Τζιν Κινγκ, η πρώην παίκτρια του WNBA και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Λίζα Λέσλι, η πολιτικός Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, αλλά και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Γουίτφορντ.