Roland Garros: Στον δρόμο του Τσιτσιπά ο Πέδρο Μαρτίνεθ

Ο Πέδρο Μαρτίνεθ έκανε την έκπληξη στον πρώτο γύρο του Roland Garros συντρίβοντας τον Σεμπάστιαν Κόρντα με 3-0 και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Roland Garros: Στον δρόμο του Τσιτσιπά ο Πέδρο Μαρτίνεθ

Παρότι ο Σεμπάστιαν Κόρντα (γιος του σπουδαίου Πετρ Κόρντα) ήταν το ξεκάθαρο φαβορί, εντούτοις έμεινε εκτός Roland Garros από τον 1ο κιόλας γύρο του φημισμένου γαλλικού τουρνουά, δια χειρός Πέδρο Μαρτίνεθ.

Ο 24χρονος Ισπανός, Νο103 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του Αμερικανού (47 αβίαστα και 6 διπλά λάθη από τη θέση του σερβίς) τον συνέτριψε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 6-2), παίρνοντας δικαιότατα το εισιτήριο για τον 2ο γύρο.

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς πήρε... παραμάζωμα τον Σαρντί!

Εκεί θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί από το βράδυ της Κυριακής (30/5), όταν και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζερεμί Σαρντί επίσης με 3-0 (7-6, 6-3, 6-1). Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν σε επίσημο παιχνίδι οι δυο αθλητές.

Ο 24χρονος από τη Βαλένθια είναι δεξιόχειρας και η χωμάτινη επιφάνεια είναι η αγαπημένη του. Δεν έχει κατακτήσει ακόμη κάποιο τίτλο στην καριέρα του, ενώ την περασμένη σεζόν είχε καταφέρει να φτάσει ως τον 3ο γύρο του Roland Garros.