Τζόκοβιτς: «Αυτό ήταν το δυσκολότερο ματς που έδωσα το 2021»

Ο αγώνας κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά για το τουρνουά της Ρώμης ήταν ο δυσκολότερος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς τη φετινή σεζόν. 

Τζόκοβιτς: «Αυτό ήταν το δυσκολότερο ματς που έδωσα το 2021»

Αν και την Παρασκευή (14/5) βρέθηκε πίσω στα σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά και να βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

Πάλεψε ο Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά της Ρώμης ο Τζόκοβιτς (highlights)

Ο Σέρβος πρωταθλητής υποστήριξε πως αυτό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει δώσει μέσα στο 2021 τονίζοντας μάλιστα πως είχε την τύχη με το μέρος του.

Αρχικά είπε: «Υπάρχουν τόσα πολλά να πεις γι’ αυτό το ματς. Νιώθω σαν να έγιναν δύο αγώνες. Ένας χθες που ο Στέφανος ήταν ο καλύτερος παίκτης και άλλο ένα που κατάφερα να συγκρατήσω τα νεύρα μου και να σπάσω το σερβίς του σε πολύ κρίσιμες στιγμές. Είχα την τύχη με το μέρος μου, αλλά και την πνευματική διαύγεια που συνδυάστηκε με σωστή τακτική σε κρίσιμο σημείο. Ένα χτύπημα, όχι ένας πόντος, ένα χτύπημα άλλαξε τον νικητή σήμερα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έπρεπε να παίξω με βαθιά χτυπήματα. Όταν πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις, παλεύεις. Ο Στέφανος είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Κέρδισε στο Μόντε Κάρλο, πήγε τελικό στην Βαρκελώνη. Σήμερα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες του αγώνα. Η μπάλα έκανε ψηλότερα γκελ σε σχέση με χθες. Αυτό ήταν το δυσκολότερο ματς που έδωσα το 2021».