Miami Open: Στον τελικό ο νεαρός Σίνερ με αντίπαλο τον Χούρκατς! (vid)

Ο νεαρός Ιταλός Γιάνικ Σίνερ ήταν ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Masters στο Μαϊάμι, καθώς επικράτησε 2-1 σετ του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ, ενώ μερικές ώρες αργότερα τον ακολούθησε ο Χουμπέρτ Χούρκατς, που μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά απέκλεισε και τον Αντρέι Ρούμπλεφ!

Miami Open: Στον τελικό ο νεαρός Σίνερ με αντίπαλο τον Χούρκατς! (vid)

To μεγάλο «μπαμ» έκανε στο Masters του Μαϊάμι ο Γιάνικ Σίνερ (Νο31 στον κόσμο), ο οποίος πέταξε εκτός τον πολύπειρο Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ (Νο12) και έγινε ο πρώτος φιναλίστ του μεγάλου τελικού!

Ο μόλις 19χρονος Ιταλός, παρότι έχασε το πρώτο σετ, δεν έχασε μαζί και την ψυχραιμία του. Με αντεπίθεση διαρκείας και σταθερότητα στο παιχνίδι του στη συνέχεια «γύρισε» τον αγώνα και τελικά επικράτησε με 5-7, 6-4, 6-4!

O Σίνερ έφτασε φυσικά στον πρώτο τελικό Masters της καριέρας του, ενώ έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ: Έγινε ο πρώτος έφηβος που φτάνει στον τελικό του Miami Open από το 2007, όταν το είχε πετύχει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Επίσης, είναι ο νεαρότερος τενίστας που προκρίνεται στον τελικό του Masters της Φλόριντα μετά το 2005. Τότε, το αντίστοιχο ρεκόρ το είχε το Νο3 της ATP επί του παρόντος, ο σπουδαίος Ραφαέλ Ναδάλ!

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ (No8 στην κατάταξη της ATP) και τον Πολωνό Χουμπέρτ Χούρκατς (No37), ο οποίος μάλιστα είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά.

Ο Χούρκατς ήταν αυτός που θριάμβευσε στον δεύτερο ημιτελικό, καθώς απέκλεισε με... συνοπτικές διαδικασίες τον Ρούμπλεφ σε άλλη μια έκπληξη του τουρνουά, έχοντας πλέον νικήσει και τις δύο φορές που έχει αντιμετωπίσει τον Ρώσο στην καριέρα του.

Στηριζόμενος για άλλη μια φορά στο πανίσχυρο σερβίς του (είχε 8 άσους και 75% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς) ο Πολωνός επιβλήθηκε 6-3, 6-4, παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό.