Ζαννιάς: Φωτογραφική η εγκύκλιος Αυγενάκη

Για φωτογραφική εγκύκλιο στις εκλογές των ομοσπονδιών κατηγορεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς.

Ζαννιάς: Φωτογραφική η εγκύκλιος Αυγενάκη

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΑ ο συνδυασμός Σταματιάδη-Ζαννιά κατηγορεί την Κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία της ομοσπονδίας, με αφορμή τη δικαίωση των τεσσάρων υποψηφίων του συνδυασμού του Θοδωρή Γκλαβά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συζητήθηκε σήμερα αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., στη διάρκεια της συζήτησης της οποίας, οι νομικοί σύμβουλοι των αιτούντων παρέδωσαν στην κα Πρόεδρο το σχέδιο ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που φέρει τις υπογραφές των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και του Υφυπουργού Αθλητισμού, χωρίς η εγκύκλιος αυτή να έχει νόμιμα δημοσιευθεί κατά το χρόνο προσκόμισής της στο Δικαστήριο.


Η εγκύκλιος καταργεί τα Σωματεία-Μέλη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και επιτρέπει «φωτογραφικά» τη συμμετοχή υποψηφίων σε εκλογές Καταστατικών Οργάνων Διοίκησης, οι οποίοι με βεβαίωση ότι είναι μέλη σωματείων μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές χωρίς πρόταση των Σωματείων-Μελών στα οποία ανήκουν, παρά τις αντίθετες καταστατικές διατάξεις.

Η παραπάνω διαδικασία προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά και προδικάζει τη συνέχεια στα δρώμενα του Αθλητισμού.

Καλούμε τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α, να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 30.03.2021 και να αποδείξουν με την ψήφο τους πως υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μακριά από τους εκλεκτούς των κομμάτων και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας