Τσιτσιπάς: Το αντίδοτο στον κορονοϊό και τη «Μήδεια»

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει για τη σημασία της νίκης του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ράφα Ναδάλ με 3-2 στα προημιτελικά του Australian Open.

Τσιτσιπάς: Το αντίδοτο στον κορονοϊό και τη «Μήδεια»

Η τσακισμένη από τον κορονοϊό και τη «Μήδεια», Ελλάδα βρήκε σήμερα (17/2) ένα λόγο για να χαμογελάσει. Το νέο ήρθε από τη Μελβούρνη και ήταν χαρμόσυνο: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ράφα Ναδάλ 3-2 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Όπεν Αυστραλίας…

Τεράστιος Τσιτσιπάς: Απέκλεισε τον Ναδάλ με ανατροπή!

Ακούγεται τόσο απλό και όμως είναι τόσο ασύλληπτο. Ο Ναδάλ είχε κερδίσει τις 246 από τις 248 προηγούμενες αναμετρήσεις του, στις οποίες προηγήθηκε με 2-0 σετ! Και μόνο ένας τον είχε τουμπάρει μέχρι σήμερα σε τουρνουά του Γκραν Σλαμ.

«Έχω μείνει άφωνος, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που ένιωσα»

Αυτός ήταν -στο U.S Open 2005- ο Ιταλός Φονίνι, τον οποίο κατά σύμπτωση ο Ισπανός αντιμετώπισε στον προηγούμενο γύρο και τον σκόρπισε 3-0 σετ, δείχνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Australian Open: Πλουσιότερος κατά μισό εκατομμύριο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος έμοιαζε για δυο ώρες ότι θα είχε την τύχη που είχαν οι 246 πριν από αυτόν. Και ξαφνικά άλλαξε τσιπάκι στον εγκέφαλο και άνοιξε το τούρμπο στη μηχανή του. Αλλάζοντας την τακτική του και με σύμμαχο τα νιάτα του, έκανε στα δυο τελευταία σετ τον διάσημο αντίπαλό του να μοιάζει με παλαίμαχο…

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 3-2: Ο τελευταίος πόντος της επικής πρόκρισης! (vid)

Είμαι σίγουρος ότι όταν βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, στην άκρη του μυαλού του εμφανίστηκε ο… Νόβακ Τζόκοβιτς και ο χαμένος ημιτελικός στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Τότε είχε ισοφαρίσει το ματς από 2-0 αλλά είχε λυγίσει στο πέμπτο σετ. Τώρα κόντρα στον Ναδάλ ήταν πιο δυνατός στο μυαλό και στα πόδια.

Νάτος λοιπόν πάλι στα ημιτελικά στη Μελβούρνη, όπως είχε συμβεί πριν από δυο χρόνια να διεκδικεί- απέναντι στον Ρώσο Ντανίλ Μενβέντεφ, την πρώτη του πρόκριση σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ. Και να μη το πετύχει, κατάφερε ήδη να μας κάνει πάλι υπερήφανους.

Όσοι δεν το έπραξαν την άλλη φορά, τους προτρέπω ξανά: «Ξυπνήστε Έλληνες. Βγάλτε την τσίμπλα από το μάτι. Δείτε λίγο πιο μακριά από τη μύτη σας… Λίγο πιο πέρα από την αυλή σας. Ανοίξτε τον ορίζοντά σας. Ελλάδα δεν είναι μόνο η κρίση, τα μνημόνια, οι πολιτικοί, τα έτσι, τα αλλιώς και τα αλλιώτικα μας....»