Ναδάλ: «Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποθέωσε με δηλώσεις του τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Australian Open.

Ναδάλ: «Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων»

Αν και κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ ο Ραφαέλ Ναδάλ γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Στέφανο Τσιτσιπά και έμεινε εκτός Australian Open.

Tσιτσιπάς: Έγινε ο μόλις τρίτος παίκτης που νικά τον Ναδάλ από 0-2 σετ

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός πρωταθλητής υποκλίθηκε στο ταλέντο του αντιπάλου τον οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων κορυφαίο τενίστα.

Τσιτσιπάς: Ο Μεντβέντεφ στο δρόμο του προς τον τελικό του Australian Open

Στο αγωνιστικό σκέλος τόνισε πως τα λάθη που έκανε στο τάι μπρέικ αποδείχθηκαν μοιραία για την έκβαση του αποτελέσματος.

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 3-2: Στα ημιτελικά του Australian Open με μυθική ανατροπή!

Aναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αγώνα: «Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω, αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Σωματικά δεν νιώθω ούτε φανταστικά, ούτε άσχημα. Έκανα λάθη στο τάι μπρέικ, που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει».

Για το αν υπάρχει η... κατάρα της Αυστραλίας για τον ίδιο, απάντησε: «Όχι, όχι, όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών».