Τσιτσιπάς - Ναδάλ 3-2: Στα ημιτελικά του Australian Open με μυθική ανατροπή!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγάλη εμφάνιση άφησε εκτός συνέχειας το Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε, επικρατώντας με 3-2 (3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5) στους «4» του Australian Open.

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 3-2: Στα ημιτελικά του Australian Open με μυθική ανατροπή!

Σε ένα συγκλονιστικό ματς για τα προημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από το 0-2 σετ για να νικήσει με 3-2 (3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5) τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 4 ώρες και 6 λεπτά για να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή και να προκριθεί στα ημιτελικά της μεγάλης διοργάνωσης της Αυστραλίας για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας που κατάφερε να κερδίσει τον Ναδάλ, με τον Ισπανό να προηγείται με 2-0.

Μετά από τα δύο πρώτα σετ με κακή απόδοση και πολλά αβίαστα λάθη, το Νο6 στον κόσμο ανέβασε στροφές, μειώνοντας αρχικά με 2-1, για να ισοφαρίσει στη συνέχεια και και τελικά να υποχρεώσει το 20 φορές Grand Slammer σε ήττα - αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά και την ευκαιρία για ακόμα ένα τίτλο στην καριέρα του.

Ο Αγώνας

Ο Ναδάλ έκανε σχεδόν άψογη εμφάνιση στα πρώτα δύο σετ, ιδιαίτερα στο σερβίς του, όπου δεν επέτρεψε στον Τσιτσιπά ούτε καν να τον απειλήσει. Ένα break στο όγδοο game ήταν αρκετό για να δώσει το πρώτο σετ στον Ισπανό (3-6), ο οποίος ακολούθως «έσπασε» το σερβίς του Στέφανου με το... καλημέρα στο δεύτερο σετ και έφτασε άνετα στο 2-6.

Η εικόνα στο τρίτο σετ παρέμεινε απαράλλαχτη, σε ό,τι αφορά τα σερβίς του Ναδάλ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε με τη σειρά του τα δικά του σερβίς και οι δύο τενίστες έφτασαν γρήγορα στο τάι-μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο αποφασιστικός, πήρε κρίσιμους πόντους και προηγήθηκε 6-3, για να "κλείσει" το σετ στη δεύτερη ευκαιρία του.

Η κατάληξη του τρίτου σετ άλλαξε τη ροή του αγώνα, καθώς μάλιστα ο -προερχόμενος από τραυματισμό- Ισπανός άρχισε να εμφανίζει σημάδια κόπωσης και να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς ήταν πια καλύτερος, έστω και στις λεπτομέρειες, και, παρότι έχασε τρεις ευκαιρίες για break σε δύο διαφορετικά game, κατάφερε στο 4-4 να «σπάσει» το σερβίς του Ισπανού και να κλείσει το σετ με 6-4.

Όπως ήταν λογικό, το τελευταίο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα. Ως το 5-5 οι δύο αντίπαλοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το σερβίς τους, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έκανε ένα αψεγάδιαστο game, φτάνοντας σε break χωρίς να χάσει ούτε πόντο! Σερβίροντας για το ματς, ο Έλληνας τενίστας έχασε δύο ματς πόιντ και μετά τη δεύτερη ισοπαλία ο Ναδάλ πήρε πλεονέκτημα, το οποίο ο Στέφανος «έσβησε» με καλό σερβίς. Ένα αβίαστο λάθος του Ισπανού κι ένας κερδισμένος πόντος με backhand έστειλαν τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά και «σφράγισαν» τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. Μέχρι την επόμενη...