Australian Open: Ο Μεντβέντεφ περιμένει στα ημιτελικά Τσιτσιπά ή Ναδάλ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε 3-0 σετ του συμπατριώτη του, Αντρέι Ρούμπλεφ και περιμένει στα ημιτελικά του Australian Open τον νικητή του ζευγαριού Τσιτσιπάς - Ναδάλ.

Australian Open: Ο Μεντβέντεφ περιμένει στα ημιτελικά Τσιτσιπά ή Ναδάλ

Σε τρομερή κατάσταση ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, κέρδισε με 3-0 σετ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ για το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Australian Open 2021.

Ο 25χρονος Ρώσος, σημείωσε την 19η συνεχόμενη νίκη του στο tour, επικρατώντας με 7-5, 6-3, 6-2 του αήττητου, μέχρι σήμερα συμπατριώτη του και περιμένει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού Ναδάλ-Τσιτσιπάς (10:30GR) στους "4" της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στον 3ο ημιτελικό του σε Grand Slam τουρνουά μετά τους δύο συνεχόμενους στο US Open (2019 τελικός, 2020 ημιτελικά) και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον πρώτο του Major τίτλο.

Προερχόμενος από τρεις σερί τίτλους (Paris Masters 2020, ATP Finals 2020, ATP Cup 2021), ο Μεντβέντεφ έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα καθώς το τελευταίο του αρνητικό αποτέλεσμα ήταν πριν 5 μήνες, τον περασμένο Οκτώβριο στη Βιέννη (Άντερσον).

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Μεντβέντεφ επί του Ρούμπλεφ σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους στο tour και η πρόκριση στα ημιτελικά της Μελβούρνης εξασφαλίζει στον 24χρονο Ρώσο την άνοδό του στο career high Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον περσινό φιναλίστ Ντόμινικ Τιμ στη βαθμολογία της ATP.

Το πιο ανησυχητικό σημείο του αγώνα για τον Μεντβέντεφ ήταν όταν ζήτησε τον φυσιοθεραπευτή στο τέλος του αγώνα για μαλάξεις στον αριστερό τετρακέφαλο που κράμπαρε προς το τέλος του ματς.

"Είχα κάποιες κράμπες στον τετρακέφαλο. Δεν μπορούσα να κουνήσω το αριστερό μου πόδι, ευτυχώς δεν το κατάλαβε ο Αντρέι και κατάφερα να κλείσω το ματς. Είμαι από τους λίγους που κατάφεραν να κουράσουν τον Άντρει και είμαι χαρούμενος γι'αυτό. Τον ξέρω πολύ καιρό και ξέρω τι πρέπει να κανω για να εξουδετερώσω τα χτυπήματά του. Είναι το καλύτερο ματς που έχω παίξει εδώ και πολύ καιρό" είπε ο Μεντβέντεφ αμέσως μετά.

Η αναμέτρηση ήταν όπως την περιμέναμε ανάμεσα σε δύο κλασικούς baseliners που επιστρέφουν αμέτρητες μπάλες στο αντίπαλο court.

Ο Μεντβέντεφ, με το ανορθόδοξο αλλά πολύ αποτελεσματικό του court coverage, "έσκασε" τον ακούραστο Ρούμπλεφ και με το εντυπωσιακό του σερβίς, κυριάρχησε στη Rod Laver Arena.

Το Νο4 του κόσμου, δέχθηκε μόλις ένα break στο ματς ενώ ο ίδιος πέτυχε πέντε σε 11 ευκαιρίες, τελειώνοντας τον αγώνα με 30 winners και 33 αβίαστα λάθη ενώ ο αντίπαλός του είχε 20 winners αλλά και 39 unforced errors.

Πλέον, ο Μεντβέντεφ θα παρακολουθήσει τον τελευταίο προημιτελικό μεταξύ του Ράφαελ Ναδάλ και του Στέφανου Τσιτσιπά, γνωρίζοντας ότι έχει αρνητικό ρεκόρ απέναντι και στους δύο κορυφαίους αντιπάλους του.

Mε τον Έλληνα πρωταθλητή υπολείπεται 1-5 στο head to head ενώ με τον Ναδάλ το σκορ είναι 1-3.

Πηγή: Tennis24