Australian Open: «Θηρίο» ο Τζόκοβιτς, απέκλεισε τον Ζβέρεφ με ανατροπή! - Στα ημιτελικά με Καράτσεφ

Στα ημιτελικά του Australian Open θα βρεθεί για ένατη φορά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επικράτησε 3-1 σετ και του Αλεξάντερ Ζβέρεφ! Αντίπαλός του εκεί η έκπληξη του τουρνουά, ο Ρώσος Ασλάν Καράτσεφ.

Australian Open: «Θηρίο» ο Τζόκοβιτς, απέκλεισε τον Ζβέρεφ με ανατροπή! - Στα ημιτελικά με Καράτσεφ

Τι και αν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς; Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε τον τραυματισμό του αλλά ούτε και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να σταθούν εμπόδιο στη φετινή του πορεία στο Australian Open, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά του φημισμένου τουρνουά της Μελβούρνης για ένατη φορά στην καριέρα του!

Μάλιστα, ο σπουδαίος Σέρβος χρειάστηκε να το πετύχει με ανατροπή απέναντι στον Γερμανό αντίπαλό του, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο σετ του μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο της φάσης των «8» της διοργάνωσης. Ο «Νόλε» ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα μπρέικ (είχε 6/9 έναντι 3/12 του Ζβέρεφ) και με νέο «όπλο» το σερβίς του (23 άσοι έναντι 21 του Γερμανού!) πήρε τα τρία επόμενα (6-7, 6-2, 6-4, 7-6)!

Εκεί ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ασλάν Καράτσεφ, την αποκάλυψη του φετινού τουρνουά, που νωρίτερα πέταξε εκτός Open τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ επίσης με 3-1 σετ, για να γίνει έτσι ο χαμηλότερος στην παγκόσμια κατάταξη, που περνάει σε ημιτελικό Grand Slam μετά τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς το 2001 στο Wimbledon και ο πρώτος qualifier σε τετράδα μετά τον Βλαντιμίρ Βλότσκοφ το 2000, πάλι στο τουρνουά του Λονδίνου.

Αύριο το πρωί θα γνωρίζουμε και τους άλλους δύο ημι-φιναλίστ, καθώς διεξάγονται οι δύο εναπομείναντες προημιτελικοί. Στον πρώτο υπάρχει ρωσικός «εμφύλιος» ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ενώ στον δεύτερο χρονικά κοντράρεται ο «δικός μας» Στέφανος Τσιτσιπάς με τον κάτοχο 20 Grand Slam, Ραφαέλ Ναδάλ.