Australian Open: Στα ημιτελικά η Οσάκα, έγραψε Ιστορία ο Καράτσεφ

Πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open για τη Ναόμι Οσάκα και για τον Ασλάν Καράτσεφ επί των Σου-Γουέι Ισίε και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αντίστοιχα.

Australian Open: Στα ημιτελικά η Οσάκα, έγραψε Ιστορία ο Καράτσεφ

Συνέχισε με νίκη το Australian Open στη Μελβούρνη η Ναόμι Οσάκα, καθώς στον 5ο γύρο επικράτησε της Σου-Γουέι Ισίε. Η πρωταθλήτρια από την Ιαπωνία επικράτησε με 6-2 και 6-2 της αντιπάλου της από την Ταϊπέι στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης σε 66 μόλις λεπτά. Το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και προκρίθηκε στον 4ο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας της. Στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, μάλιστα, που έφτασε σε 4αδα, στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Άτυχος ο Ντιμιτρόφ, ιστορική νίκη για τον Καράτσεφ

Έγραψε Ιστορία στο Australian Open της Μελβούρνης ο Ασλάν Καράτσεφ, καθώς έγινε ο πρώτος που στο ντεμπούτο του σε Grand Slam φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Ο 27χρονος Ρώσος, Νο 114 στην παγκόσμια κατάταξη, «εκμεταλλεύτηκε» τον τραυματισμό του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πήρε τη νίκη με 2-6, 6-4, 6-1 και 6-2. Ο Βούλγαρος πρωταθλητής (Νο 19 στον κόσμο) ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στη μέση του και μετά το πρώτο σετ, δεν μπορούσε να κάνει εύκολα κινήσεις και δεν μπορούσε ν' αντιδράσει στον Καράτσεφ. Ο Ρώσος έγινε, επίσης, ο χαμηλότερος στην παγκόσμια κατάταξη, που περνάει σε ημιτελικό Grand Slam μετά τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς το 2001 στο Wimbledon και ο πρώτος qualifier σε τετράδα μετά τον Βλαντιμίρ Βλότσκοφ το 2000, πάλι στο τουρνουά του Λονδίνου.