Η Οσάκα απέκτησε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα

Η No 3 αθλήτρια στην παγκόσμια κατάταξη, Ναόμι Οσάκα, είναι πλέον και ιδιοκτήτρια γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Η Οσάκα απέκτησε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα

Η Ναόμι Οσάκα είναι πλέον ιδιοκτήτρια της North Carolina Courage, ομάδα της National Women's Soccer League, δηλαδή της ανώτατης γυναικείας κατηγορίας των ΗΠΑ.

Με ανακοίνωση και βίντεο στην ιστοσελίδα του, ο σύλλογος ανέφερε ότι «η Ναόμι είναι ο πρώτος επενδυτής στις Courage από τότε που, το 2017, ο Στιβ Μάλικ απόκτησε τον έλεγχο της εταιρείας και τη μετέφερε στη Βόρεια Καρολίνα».

Η ίδια η Οσάκα δήλωσε ότι ελπίζει πως έτσι: «θα αποτελέσει παράδειγμα και θα εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές», επενδύοντας το χρόνο και τα χρήματά της σε μια από τις καλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου του κόσμου. «Οι γυναίκες που επένδυσαν σε μένα, με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Δεν ξέρω πού θα ήμουν χωρίς αυτές», σχολίασε στην ιστοσελίδα των Courage.

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου πάντα έπαιρνα πολλή αγάπη από τους συναδέλφους μου αθλητές και τώρα είμαι περήφανη που λέω ότι είμαι ιδιοκτήτης του NC Courage. Αλλά η συμμετοχή μου απέχει πολύ από το να θέλω μόνο να είμαι ιδιοκτήτρια μιας ομάδας. Είναι μια επένδυση σε όμορφα κορίτσια που είναι μοντέλα και ηγέτες στον τομέα τους κι ως εκ τούτου πηγή έμπνευσης για όλους τους νεαρούς αθλητές» πρόσθεσε.

«Θαυμάζω επίσης, τις Courage για ό, τι κάνουν για την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων στην κοινωνία μας, και γι' αυτό θα έχουν την υποστήριξή μου». Τα κορίτσια της ομάδας της Βόρειας Καρολίνας, καθώς και η Οσάκα, ήταν στην πρώτη γραμμή διαφόρων πρωτοβουλιών στήριξης της εκστρατείας Black Lives Matter, μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020.

Σημειωτέον ότι από το 2022 η Οσάκα μπορεί να ανταγωνίζεται πλέον μέσω των Courage τη Σερένα Ουίλιαμς και στο ποδόσφαιρο, εφόσον Γουίλιαμς είναι μια από τις ιδιοκτήτριες της Angels City, μια ομάδα του Λος Άντζελες που θα ενταχθεί τον επόμενο χρόνο της NWSL.