ΕΦΟΑ: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου»

Η Ομοσπονδία Τένις (ΕΦΟΑ) πήρε θέση στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως στέκεται στο πλευρό της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη.

ΕΦΟΑ: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου»

Παράλληλα, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης προτρέπει αθλητές και αθλήτριες που υφίστανται παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής και την αδικία της κατάχρησης εξουσίας, να μιλούν και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

«Από τα Σάββατο 16.01.2021 παρακολουθούμε, βαθύτατα προβληματισμένοι, τα όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στα ΜΜΕ.

Στεκόμαστε στο πλευρό της και προτρέπουμε τις αθλήτριες και τους αθλητές να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε περιστατικό σεξουαλικής βίας, κατάχρησης εξουσίας και εν γένει ανάρμοστης συμπεριφοράς, που μπορεί να αποβεί σε βάρος της αξιοκρατίας, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους.

Ο Αθλητισμός πρεσβεύει μοναδικές αξίες και η παραμικρή σκιά «σπρώχνει» τις Οικογένειες και τα παιδιά να απομακρυνθούν από τους αγωνιστικούς χώρους. Παράγει πολιτισμό, παιδεία και σφυρηλατεί χαρακτήρες που δεν επιτρέπουν ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών, της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.

Το ΔΣ της ΕΦΟΑ, σε κάθε περιστατικό, θα ενεργοποιήσει άμεσα την Αθλητική Πειθαρχική Ιεραρχία και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με πλήρη διαφάνεια στις ενέργειές του. Προσπαθήσαμε και επιβάλουμε κανόνες ώστε το Άθλημα του Τένις να παραμείνει υγιές».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας