Ζαννιάς: «Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αυθορμητισμό» - Σερκεδάκης: «Τι έχει δώσει το κράτος στον Στέφανο;»

Τη δική τους άποψη στο ζήτημα που έχει προκληθεί με την πρόσφατη αναφορά του Στέφανου Τσιτσιπά περί «Harrods» κατέθεσαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις, Σπύρος Ζαννιάς, και ο υποψήφιος για την προεδρία Γιάννης Σερκεδάκης.

Ζαννιάς: «Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αυθορμητισμό» - Σερκεδάκης: «Τι έχει δώσει το κράτος στον Στέφανο;»

Παρακολουθώντας όσα λέγονται στα social media και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με αφορμή την αναφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στο twitter για τα πολυκαταστήματα «Harrods», ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

Τσιτσιπάς: Η ανάρτηση για τα Harrods έφερε αντιδράσεις στο Twitter (pics)

«Η αναφορά του Στέφανου Τσιτσιπά για να υπάρχει κατάστημα "Harrods" στην Ελλάδα δείχνει τον αυθορμητισμό του. Ο αυθορμητισμός είναι στην ανθρώπινη φύση, απελευθερώνει από το άγχος, δεν είναι παρορμητισμός ούτε και αφέλεια.

Ο Στέφανος έβγαλε, όπως όλοι μας κατά καιρούς, μια επιθυμία του και μάλιστα πολύ κοντά στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται. Δεν μπορεί να κρίνεται για τον αυθορμητισμό του. Η κριτική μας θα πρέπει να αφορά στον πραγματικά μεγάλο αθλητή, τα αποτελέσματά του και τη στάση του στα γήπεδα.

Κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει τίποτα για την προσωπική του ζωή. Ας δούμε πόσα παιδιά τον παρακολουθούν και μπαίνουν στα γήπεδα, ας σταθούμε στην παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την ελληνική σημαία και να ευχηθούμε να ακούσουμε μαζί του τον εθνικό μας ύμνο».

Ο πατέρας του Τσιτσιπά υπερασπίστηκε τον γιο του για τα Harrods: «Οι Έλληνες να επιδιώξουν ποιότητα»

Θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες πήρε και ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΦΟΑ και πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σερκεδάκης. Ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά απάντησε στους επικριτές του Στέφανου λέγοντας: "Ο Στέφανος μέχρι τώρα έχει δώσει χρήματα στο Μαζί για το Παιδί ή σε άλλους οργανισμούς χωρίς να το ανακοινώνει. Είναι τεράστια αυτά που έχει κάνει… Αυτό που έχει κάνει ο Στέφανος στην Αυστραλία και ακόμα ισχύει αυτό είναι ότι υπήρχαν κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες που έφτιαξαν κάποια προϊόντα με το όνομα του Στέφανου και ο Στέφανος κάνει δωρεά όλα αυτά τα χρήματα τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να κρατήσει ούτε ένα ευρώ, στο Μαζί για το Παιδί".

Πηγή: iefimerida.gr

...Και εγώ συμπληρώνω:

Τα χρήματα που κερδίζει ο Στέφανος είναι χρήματα του ελληνικού λαού; Της ελληνικής κοινωνίας; Του ελληνικού κράτους; Οπότε κάποιοι κακεντρεχείς να κριτικάρουν για τα χρήματα που βγάζει, τα οποία είναι όλα από το εξωτερικό. Τι έχει πληρώσει το ελληνικό κράτος για τον Στέφανο; Σπουδές, επιχορηγήσεις, βοηθήματα από την ομοσπονδία; Τίποτα απ' όλα αυτά!

Ο Στέφανος μαζί με την οικογένειά του μόνο δίνει στην Ελλάδα, δοξάζοντας το όνομά της, φορώντας το εθνόσημο σε ένα από τα σπουδαιότερα αθλήματα της υφηλίου, προσφέροντας στον ελληνικό τουρισμό, στην ελληνική οικονομία... Αλλά το σπουδαιότερο απ' όλα είναι το όραμα που δίνει στην ελληνική νεολαία ότι με την υπομονή και τη σωστή δουλειά όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Ένα μήνυμα για όλους τους Έλληνες.

Οι κακεντρεχείς ας μείνουν στην πίκρα, δεν πειράζει, κάποτε θα καταλάβουν κι αυτοί ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο φραπόγαλο... Τώρα όσοι δεν καταλαβαίνουν δεν ξέρουν πού πατάν' και πού πηγαίνουν!

ΥΓ.: Εξάλλου ο Στέφανος είναι επαγγελματίας αθλητής και όπως όλοι οι διεθνείς αθλητές μπορεί να διαφημίζει και να διαφημίζεται σε όλα τα νόμιμα εμπορικά σήματα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας ''αυθορμητισμός'' από πλευράς Στέφανου, όπως λένε μερικοί... Αν χρειαστεί, θα επανέλθω...».