Στον… αέρα το Australian Open λόγω κορονοϊού

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει για το αν θα ανοίξουν οι πύλες της Αυστραλίας για να υποδεχθούν τους τενίστες και αν θα αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο της χώρας για να διεξαχθεί το Australian Open

 

Στον… αέρα το Australian Open λόγω κορονοϊού

Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα διεξαχθεί το Australian Open, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου.

Ο λόγος είναι πως ακόμα δεν έχουν πειστεί οι επιστήμονες στην Αυστραλία για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους, μίλησε σε δημοσιογράφους για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Australian Open για το οποίο η επιτροπή των γιατρών δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» για να διεξαχθεί.

Η εξέλιξη αυτή βάζει φρένο στα πλάνα της Tennis Australia όπου μέσω του προέδρου της, Κρεγκ Τάιλι συνεχίζουν απερίσπαστοι την προετοιμασία για το σπουδαίο τουρνουά της Μελβούρνης.

«Η ιδέα ότι θα εμφανιστούν όλοι αυτοί οι τενίστες, ακόμα δεν έχει ληφθεί. Δεν έχει υπάρχει ακόμα τίποτα» είπε ο Άντριους και συνέχισε: «Πρέπει να δουλέψουμε σε όλα αυτά, με σωστή μεθοδολογία.

Το Australian Open είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό τουρνουά. Αλλά το να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα ίσως είναι πιο σημαντικό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να λύσουμε αυτά τα θέματα. Μπορεί να έχουμε αυτό το event αλλά σίγουρα θα μοιάζει εντελώς διαφορετικό».

Πάντως, οι περισσότεροι τενίστες είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, από τα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να μείνουν σε 14μερη καραντίνα, όπως προβλέπει αυτή τη στιγμή το υγειονομικό πρωτόκολλο της χώρας.

Το βασικό θέμα σε αυτό είναι να μπορεί να εξασφαλιστεί η προπόνησή τους γιατί αν χρειαστεί να μείνουν και τις 14 ημέρες κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς να μπορούν καν να τρέξουν, κανείς δεν θα αποφασίσει να ταξιδέψει στο νησί.

Όπως είναι γνωστό, η πολιτεία της Βικτόρια βγήκε από 4μηνο lockdown πριν από λίγες ημέρες όμως βρίσκεται και πάλι σε επιφυλακή μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού, μετά από 17 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κρούσματα.