Τσιτσιπάς: «Αντιμετώπισε καλύτερα το σερβίς μου»

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά την ήττα του από τον  Ντόμινικ Τιμ.με 2-1 σετ στους ATP finals 2020 ότι ο Αυστριακός βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει το σερβίς του.

Τσιτσιπάς: «Αντιμετώπισε καλύτερα το σερβίς μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το αριστερό την υπεράσπιση του τίτλου του στους στους ATP finals που γίνονται στη “O2 Arena” του Λονδίνου.

ΑΤP Finals: Τσιτσιπάς - Τιμ 1-2: Κάθε αρχή και δύσκολη (vid+highlights)

Απέναντι στον φιναλίστ της περσινής χρονιάς ο Στέφανος δεν έκανε την εμφάνιση που έπρεπε και γνώρισε την ήττα με 7-6(5), 4-6, 6-3 σε 2 ώρες και 17 λεπτά...

Με την ήττα του αυτή ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος πρωταθλητής που έχασε τον εναρκτήριο αγώνα του μετά τον Ρότζερ Φέντερερ το 2008.

«Αντιμετώπισε καλύτερα το σερβίς μου. Είχε χρόνο για να ασκήσει περισσότερη πίεση σε μερικά από τα δεύτερα σερβίς που είχα νωρίς στο τρίτο σετ. Νομίζω ότι αυτή η τακτική του απέδωσε », είπε ο Τσιτσιπάς.

«Μετανιώνω για το σμας στο φιλέ. Επέβαλε το ρυθμό και βιάστηκα σε πολλά σημεία. Μου λείπει κάτι από το παιχνίδι μου και θα πρέπει να το διορθώσω μέσα από τη δουλειά».

«Μου λείπει το κοινό και με έχει βοηθήσει να κερδίσω παιχνίδια. Ελπίζω σύντομα να είναι και πάλι κοντά μας. Πρέπει να σκεφτώ και να μείνω με σκυμμένο το κεφάλι και να κυνηγήσω τα παιχνίδια στη συνέχεια».

Aπό την πλευρά του ο Τιμ δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό ματς. Οι συνθήκες σε αυτό το γήπεδο είναι γρήγορες. Αυτό που μου έδειξε η εμπειρία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είναι ότι πρέπει να ξεκινήσεις καλά σε αυτό το τουρνουά. Ήταν κρίσιμο για μένα το πρώτο σετ και πολύ δύσκολο. Νιώθω καλύτερα από πέρσι».