Θριαμβεύτρια η Χάλεπ στο Ρολάν Γκαρός (vid)

Η Σιμόνα Χάλεπ νίκησε με ανατροπή την Σλόαν Στίβενς και κατέκτησε τον τίτλο στο απλό γυναικών του Ρολάν Γκαρός.

Θριαμβεύτρια η Χάλεπ στο Ρολάν Γκαρός (vid)

Η Ρουμάνα, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη πέτυχε μια εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην Αμερικανίδα Σλόαν Στίβενς και με σκορ 3-6, 6-4, 6-1 στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά σε διοργάνωση Γκραν Σλαμ.

Η Χάλεπ είχε φτάσει τρεις φορές σε τελικό Γκραν Σλαμ αλλά και τις τρεις είχε γνωρίσει την ήττα. Σήμερα η 26χρονη Ρουμάν ήταν αποφασισμένη να γράψει ιστορία... Και τα κατάφερε...

Έγινε η πρώτη Ρουμάνα που κατακτά τίτλο Γκραν Σλαμ στα τελευταία 40 χρόνια! Το είχε καταφέρει το 1978, η Βιρτζίνια Ρουζίτσι.

Ο τίτλος του φαβορί βάρυνε στους ώμους της στην αρχή του αγώνα. Βρέθηκε να χάνει 4-1 και δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στη διεκδίκηση του. Στο τέλος το έχασε με 6-3.

Τα πράγματα πήγαιναν στραβά για τη Ρουμάνα μέχρι το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Εκεί έκανε ένα σερί 4-0 και προηγήθηκε με 4-2. Η Στίβενς ισοφάρισε αλλά αυτή ήταν η τελευταία της αναλαμπή στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο επιτρέποντας στη Χάλεπ να φτάσει στο 5-0 και στο 6-1 ύστερα από 2 ώρες και 3 λεπτά.

Η Χάλεπ δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει το ματς: «Στο τελευταίο γκέιμ δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Τα έδωσα όλα. Είναι θαυμάσιο αυτό που συμβαίνει σήμερα» δήλωσε.