Μπόνους 1 εκατ.$ δίνει το Indian Wells για το νταμπλ

Το τουρνουά της Καλιφόρνιας θεωρείται ένα απο τα κορυφαία στον κόσμο.

Μπόνους 1 εκατ.$ δίνει το Indian Wells για το νταμπλ

Να κάνουν εξίσου ανταγωνιστικά τα τουρνουά των διπλών με αυτά των μονών, επιχειρούν οι διοργανωτές του Indian Wells. Το τουρνουά της Καλιφόρνια θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο μετά τα τέσσερα Grand Slam, κυρίως λόγω των συμμετοχών, αφού όλα τα «μεγάλα» ονόματα του τένις συγκεντρώνονται εκεί και ο ανταγωνισμός είναι ανάλογος των Grand Slams.

Το συγκεκριμένο τουρνουά masters, που αναφέρεται και ως BNP Paribas Open, διεξάγεται από το 1974, αρχικά στην Τουσκόν, στη συνέχεια σε Παλμ Σπρινγκς, Ράντσο Μιράζ και Κουίντα και από το 1987 στις εγκαταστάσεις της περιοχής που διεξάγεται σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, θα υπάρξει έξτρα μπόνους ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σε όποιον ή όποια καταφέρει να πετύχει το ντάμπλ, δηλαδή να πάρει τον τίτλο και στο μονό και στο διπλό της διοργάνωσης, κάτι που στο παρελθόν έχει συμβεί 6 φορές. Να αναφέρουμε πως οι νικητές των διπλών θα πάρουν 670.000 δολάρια και οι δύο, δηλαδή ο καθένας θα πάρει περίπου το 1/3 του μπόνους.

«Στόχος είναι να ενθαρρύνουμε κορυφαίους και κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης, να αγωνιστούν και στα διπλά», δήλωσε ο διευθυντής της διοργάνωσης, Τόμι Χάας.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ