Ostrava Open: Πειστικά στα ημιτελικά η Σάκκαρη! (highlights)

Παρότι έχασε το πρώτο σετ στο τουρνουά, το πρώτο απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ, η Μαρία Σάκκαρη με εμφατική αντεπίθεση στα δύο επόμενα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ostrava Open! Ποια θα αντιμετωπίσει.

Ostrava Open: Πειστικά στα ημιτελικά η Σάκκαρη! (highlights)

Η Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία έγινε η πρώτη αθλήτρια που καταφέρνει να πάρει σετ από τη Μαρία Σάκκαρη στο Ostrava Open, ωστόσο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με αντεπίθεση διαρκείας στη συνέχεια κατάφερε να πάρει -και μάλιστα με εμφατικό τρόπο- την πρόκριση στα ημιτελικά!

Η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι της με την Τυνήσια Ζαμπέρ, η οποία πήρε το πρώτο σετ. Ωστόσο στη συνέχεια η Σάκκαρη βρήκε τον γνωστό καλό εαυτό της, ισοφάρισε σε 1-1 και ακολούθως πήρε 9 γκέιμ στη σειρά, προκειμένου να φτάσει στη νίκη με 3-6, 6-3, 6-1.

Η Σάκκαρη «χτύπησε» στα δεύτερα σερβίς της Ζαμπέρ, καθώς υποχρέωσε την Τυνήσια να κερδίσει μόλις το 39% των πόντων της όποτε έχανε το πρώτο σερβίς. Έτσι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε 5/7 μπρέικ στο ματς, έναντι μόλις 2/5 από τη Ζαμπέρ.

Στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά της Οστράβα η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Αζαρένκα (Νο 4 του τουρνουά) από τη Λευκορωσία, η οποία λίγο αργότερα επικράτησε εύκολα 6-4, 6-1 της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς (Νο 7 του τουρνουά) για τα προημιτελικά.