Ένας άγνωστος Σικελός απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (vid)

Ένας άσημος Σικελός, o Μάρκο Τσεκινάτο πέταξε εκτός Ρολάν Γκαρός τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ένας άγνωστος Σικελός απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (vid)

Δεν είναι μικρός, στα 25 βαδίζει ο Μάρκο Τσεκινάτο αλλά στο Ρολάν Γκαρός ήρθε από το πουθενά για να σημειώσει τη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τσεκινάτο, Νο 72 στην παγκόσμια κατάταξη, υπέταξε με 3-1 σετ τον Σέρβο που προσπαθούσε να επανέλθει στο τοπ-10, και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως τον τελευταίο πόντο. Ο Τσεκινάτο, που πριν φτάσει στο Παρίσι δεν είχε σταυρώσει νίκη σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, τώρα κέρδιζε και τον Τζόκοβιτς με 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11).

Για να βρούμε έναν παίκτη τόσο χαμηλά στη βαθμολογία στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω. Στη θέση του Ιταλού ήταν τότε ο Αντρέι Μεντβέντεφ, Νο 100 στον κόσμο.

Ο Τσεκινάτο έγραψε ήδη ιστορία καθώς είναι ο πρώτος Ιταλός μετά το 1978 (Κοράντο Μπαρατσούτι) που φτάνει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Τιμ. Ο νικητής του Στέφανου Τσιτσιπά διέλυσε στα προημιτελικά τον Αλεξάντερ Σβέρεφ με 6-4, 6-2, 6-1.

Για τον Τσεκινάτο φαντάζει πολύ μακρινός ο Ιούλιος του 2016 όταν είχε τιμωρηθεί από την ιταλική ομοσπονδία για συμμετοχή σε στημένα ματς. Όμως έκανε έφεση στην Ολυμπιακή Επιτροπή και αθωώθηκε.