Πέρασε η Χάλεπ, έξω η Βοζνιάκι

Το νο 1 πέρασε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, αλλά το νο 2 αποκλείστηκε!

Πέρασε η Χάλεπ, έξω η Βοζνιάκι

Η Σιμόνα Χάλεπ έκανε «περίπατο» απέναντι στην 22χρονη Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς, νο 16 στον κόσμο, καθώς την νίκησε με 6-2, 6-1 μέσα σε 59 λεπτά. Έτσι η 26χρονη Ρουμάνα, κορυφαία τενίστρια του κόσμου, θα τεθεί αντιμέτωπη με την νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (νο 12) και την Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά (νο 7).


Είναι η 11η φορά που η Χάλεπ φτάνει σε έναν προημιτελικό Grand Slam και η τρίτη στο Ρολάν Γκαρός. Τις δύο προηγούμενες φορές κατάφερε στην συνέχεια και έφτασε έως τον τελικό, αλλά έχασε και τις δύο φορές, το 2014 από την Μαρία Σαράποβα και πέρυσι, στην μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, από την Γέλενα Οσταπένκο.

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε η Καρολίνε Βοζνιάκι. Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε χτες, αλλά διεκόπη λόγω κακής ορατότητας και συνεχίστηκε σήμερα, η 27χρονη Δανή, νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 7-6(5), 6-3 από την 21χρονη Ρωσίδα Ντάρια Καζάτκινα, η οποία στον προηγούμενη γύρο είχε αποκλείσει την Μαρία Σάκκαρη. Στα προημιτελικά η Καζάτκινα θα αντιμετωπίσει την 25χρονη Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς, νο 10 στον κόσμο και νικήτρια του περσινού Αμερικανικού όπεν, η οποία φτάνει για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ