Τσιτσιπάς: «Ανεβάζουμε το τένις, όπως ο Γκάλης ανέβασε το μπάσκετ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρομοίωσε την άνθηση του τένις στην Ελλάδα με την απογείωση του μπάσκετ την εποχή του Νίκου Γκάλη.

Τσιτσιπάς: «Ανεβάζουμε το τένις, όπως ο Γκάλης ανέβασε το μπάσκετ»

Για την άνθηση του τένις στη χώρα μας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Πάμπλο Κουέβας στο Αμβούργο για τον δεύτερο γύρο του Hamburg European Open. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής παρομοίωσε την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο άθλημα, με την απογείωση του μπάσκετ την εποχή του Νίκου Γκάλη.

«Είμαστε πολύ συναισθηματικός λαός, εκφράζουμε με ένταση αυτά που νιώθουμε. Είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε. Έγινε κάτι παρόμοιο στο μπάσκετ πολλά χρόνια πριν με τον Νίκο Γκάλη και τότε απογειώθηκε το άθλημα. Μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη έχουμε κάνει καλή δουλειά για να ανεβεί το τένις σε τέτοιο επίπεδο και να έχουμε παιδιά να παίζουν το άθλημα, το οποίο είναι υπέροχο. Ελπίζω να βοηθήσει και η ομοσπονδία για να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά», σημείωσε σχετικά ο 22χρονος τενίστας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια: «Είναι υπέροχο διότι δεν παίζω μόνο για τον εαυτό μου. Στη Νέα Υόρκη τελείωνε το ματς και ένιωθα κάπως άδειος. Ήταν νίκη, αλλά δεν ήταν όσο ικανοποιητική ήταν σήμερα, για παράδειγμα. Ο κόσμος φέρνει περισσότερα συναισθήματα, σου δίνουν τη γεύση της νίκης».

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην διοργάνωση θα είναι ο Ντούσαν Λάγιοβιτς, για τον οποίο ο Έλληνας τενίστας είπε: «Είναι ο τρίτος σερί παίκτης με backhand με το ένα χέρι. Πολύ καλός παίκτης στο χώμα. Έχω ξαναπαίξει μαζί του, είναι δυνατός. Πρέπει να παίξω καλά και να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Παίζει τεχνικό και έξυπνο παιχνίδι για το χώμα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας