US Open: Πρόκριση Τσιτσιπά στον 3ο γύρο για πρώτη φορά! (vid)

Ο Στέφανος Τσισιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει τον τρόπο απέναντι στους big servers και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του!

US Open: Πρόκριση Τσιτσιπά στον 3ο γύρο για πρώτη φορά! (vid)

Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 3-0 σετ (7-6, 6-3 και 6-4) του Μαξίμ Κρέσι και προκρίθηκε στους καλύτερους «32» του συγκεκριμένου grand slam για πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού το 2018 είχε φτάσει μέχρι τον δεύτερο γύρο και πέρυσι είχε αποκλειστεί στην πρεμιέρα.

Με την εμπειρία των τεσσάρων συναντήσεων με big servers την περασμένη εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέταξε εκτός συνέχειας τον Αμερικανό Μαξίμ Κρέσι, παρά τους 21 άσους που είχε (έναντι 10 του Τσιτσιπά).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη πρώτο σετ, το φινάλε του οποίου βρήκε τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 7-6, χάρη στο 7-2 με το οποίο επικράτησε στο τάι-μπρέικ. Στο συγκεκριμένο σετ ο Στέφανος βρέθηκε σε δύσκολη θέση, με αποκορύφωμα το σετ πόιντ του αντιπάλου του στο 4-5.

Το δεύτερο σετ ήταν απλή υπόθεση για τον Έλληνα Πρωταθλητή, που το πήρε εύκολα (6-3).

Στο τρίτο σετ, ο Κρέσι φάνηκε να αντιδρά, περνώντας μπροστά με 4-3 στα γκέιμ, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα, πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ και τελικά το σετ με 6-4 και το παιχνίδι με 3-0.

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να παίζεις με έναν αντίπαλο που χτυπάει πολύ δυνατά και τα δύο του σερβίς. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει πολύ καλά στο μέλλον. Το παιχνίδι του είναι δύσκολο και έχει πολύ καλό σερβίς/βολέ. Δεν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους συχνά στο tour» είπε ο Στέφανος για τον 23χρονο, Νο168 στον κόσμο ο οποίος έπαιζε το πρώτο του επίσημο τουρνουά σε tour lever.